Generalul terorist Soleimani mai ia cu el câțiva iranieni, chiar și după moartea sa


  • ACP
  • Jan 7, 2020 14:45
  • 1722
Generalul terorist Soleimani mai ia cu el câțiva iranieni, chiar și după moartea sa

Ambiția regimului de la Teheran de a arăta cât de mult este susținut de populație, organizând funeralii naționale în stil nord-coreean pentru una dintre figurile de frunte ale sale, generalul Soleimani, ucis în urmă cu câteva zile de o rachetă americană, s-a întors brusc împotriva sa. Cu o populație de până în 800.000 de locuitori, Kerman, orașul natal al generalului terorist, a fost inundat azi cu un număr imens de activiști-bocitoare din partea regimului ce trebuiau să defileze arătând pretinsa jale populară și furia împotriva Americii, dar, în urma organizării necorespunzătoare, au apărut busculade în care au fost uciși zeci de participanți de la demonstrația de fidelitate. Incidentul a avut loc după discursul generalului Hossein Salami, comandantul Corpului Gărzilor Revoluționare, care a promis mulțimii că va urma răzbunarea din partea iranienilor împotriva americanilor.

Inițial, autoritățile au încercat să ascundă dezastrul dar agențiile străine de presă au început deja să numere morții, primele date anunțate arătând că sunt 35 de morți și 48 de răniți, acum ajungându-se deja la 40 de oameni morți, și un număr mai mare de răniți, călcați în picioare. Tot ce au anunțat oficial autoritățile iraniene la câteva ore după dezastru și după ce presa internațională a relatat ce s-a întâmplat acolo, a fost că din cauza mulțimilor prea mari de oameni ceremonia de înhumare va fi amânată până la o dată care va fi anunțată.

Agenția iraniană de presă IRNA a publicat deja un număr mare de fotografii de la ceea ce trebuia să fie mulțimea celor care duceau generalul terorist pe ultimul drum, fotografii care nu arată decât jeluitorii și furioșii pe America, dar în care nu apare nimic care să sugereze că au murit atât de mulți în busculade în acele momente. Chiar dacă nu a fost organizată de el ceremonia și demonstrația cu numărul mare de oameni, ci din cauza lui, se vede că generalul terorist poate provoca uciderea unui număr mare de oameni chiar și indirect, după moartea sa. (sursa: AICI)

Vedeți mai jos foto și video:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.