Dubiosul medic Mircea Beuran va fi demis! Spitalul Floreasca, amendat cu 200.000 de lei


Dubiosul medic Mircea Beuran va fi demis! Spitalul Floreasca, amendat cu 200.000 de lei

Informații de ultimă ora în privința scandalului de la Spitalul de Urgență Floreasca, obținute în exclusivitate de Digi24, după ce o pacientă a luat foc pe masa de operație.

Mircea Beuran, șeful secției chirurgie, va fi demis din funcție în perioada următoare. De asemenea, Direcția de Sănătate Publică a dat mai multe amenzi administrative, în valoare de 200.000 de lei.

CITEȘTE și Dezvăluire cutremurătoare! Dragoș Paul Aligică: Medicul Beuran și ”specialiștii” săi au fost cât pe ce să îmi ASASINEZE o rudă! Este vorba despre o grupare CRIMINALĂ

Mircea Beuran va putea profesa în continuare. Medicul a precizat de mai multe ori că el nu se afla în sala de operație atunci când a izbucnit incendiul, fiind chemat să ajute echipa medicală.

Concluziile autopsiei în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație de la Floreasca vor fi gata în două, trei luni, iar arsurile de pe corpul acesteia nu au semne de infecții, a declarat medicul primar din cadrul INML, Adriana Francisc, săptămâna trecută. Ea a murit în ultima zi din 2019.

Incidentul din sala de operație de la Spitalul Floreasca a avut loc la jumătatea lunii decembrie a anului trecut, dar a ajuns în atenție publică mai târziu, la finalul anului, fiind bănuieli în privința mușamalizării acestui caz.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Horațiu Moldovan a precizat ulterior că incendiul s-a produs după ce bisturiul electric a fost folosit cu un biocid, deși instrucțiunile aparatului interzic această combinație. În plus, potrivit informațiilor obținute de Digi24, biocidul ar fi fost un dezinfectant pentru mâini, folosit pentru că pacienta era alergică la iod.

Trei anchete au loc în acest caz: una demarată de conducerea spitalului, una a Ministerului Sănătății și alta începută de Poliția Capitalei.

(Foto Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.