Pesediștii au insomnii din cauza sondajelor pesediste. Românii vor anticipate, iar PSD ar fi zdrobit de PNL la parlamentare


Pesediștii au insomnii din cauza sondajelor pesediste. Românii vor anticipate, iar PSD ar fi zdrobit de PNL la parlamentare

CURS, deținut de Iosif Buble, soțul deputatei PSD Diana Tușa, a dat publicității un sondaj de tip omnibus care relevă că cei mai mulți dintre români vor alegeri parlamentare anticipate.

Datele au fost publicate pe stiripesurse.ro, site deținut tot de Iosif Buble. 

Conform datelor, 44% dintre românii chestionați ar fi de acord cu declanșarea alegerilor parlamentare anticipate, 17% nu ar avea o părere pe acest subiect, iar 39% s-ar opune.

Sondajul CURS este unul de tip omnibus și a fost realizat în perioada 12-17 decembrie 2019, pe un eșantion de 1.067 de persoane. Metoda: interviuri față în față, la domiciliul respondenților. Marja de eroare: +/- 3%, la un grad de încredere de 95%.

Amintim că Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte al PNL, spunea pe 30 decembrie la Digi24 că "cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate": "Noi vom folosit toate mijloacele constituționale pentru a genera alegeri anticipate. Este obligația noastră. Este o cerință a alegătorilor noștri. Acest demers este susținut de USR, UDMR și PMP. Ne așteptăm ca cei care au sprijinit investirea Guvernului Orban, din 23 de parlamentari ALDE, să susțină demersul nostru. (…) Este normal să ne dorim o majoritate formată din două sau trei forțe politice, din care vioara întâi să fie PNL și un Guvern condus de Ludovic Orban. Veți vedea că avem toți pașii pregătiți, lunile februarie, martie vor fi extrem de interesante. Cel târziu în aprilie vom avea alegeri anticipate”.

Mai mult, un sondaj Sociopol, dat publicității de publicația trompetei PSD Bogdan Chireac, Dcnews, arată că în cazul în care duminica viitoare ar avea alegeri parlamentare, atunci PNL ar obține un scor zdrobitor. 

47% ar lua PNL dacă ar fi alegeri parlamentare duminica viitoare, PSD ar lua 23%, iar USR-PLUS 13%. 

Pro România ar intra cu emoții în Parlament, cu doar 5%, iar ALDE ar obține un scor de doar 2%. 

Totodată, UDMR ar avea un scor de 4%, iar PMP 3%.

Sondajul a fost realizat în perioada 13 – 18 decembrie 2019.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.