Protestul jurnaliștilor față de trompeta PSD, Mihai Gâdea, dă roade. Lider PNL, dat afară din partid din pricina participării în insalubra emisiune antenistă


Protestul jurnaliștilor față de trompeta PSD, Mihai Gâdea, dă roade. Lider PNL, dat afară din partid din pricina participării în insalubra emisiune antenistă

Liderul consilierilor locali din Sectorul 5, Bogdan Jelea, a fost dat afară din PNL pentru participarea în cadrul insalubrei emisiuni a trompetei PSD Mihai Gâdea, conform Aktual24.

Decizia privind excluderea a fost luată pe 23 decembrie 2019, fiind semnată de președintele PNL Sector 5, Cristian Băcanu. 

Reamintim că la finalul lunii martie, antenistul Mihai Gâdea l-a dat afară din emisiune pe purtătorul de cuvânt al PNL, Ionel Dancă. Gâdea insinua despre fosta șefă a ÎCCJ, Cristina Tarcea, că pe perioada guvernării Năstase, decidea la sediul PSD alături de ministra Justiției de la acea vreme, Rodica Stănoiu, cui să i se deschidă dosar penal și cui nu. Liberalul i-a replicat antenistului că ceea ce face este o "manipulare tipică Antena 3". Astfel, Gâdea, printr-un comportament tipic dictatorial, a luat decizia de a-l da afară pe Dancă din emisiune:

„Tăiaţi-i microfonul! Ieşiţi afară!”, a declarat Mihai Gâdea, în timp ce Ionel Dancă repeta „Distrugeţi o ţară!”, "Apărați infractorii".



Ulterior evenimentului, Ionel Dancă s-a adresat CNA după ce realizatorul Antena 3 Mihai Gâdea l-a dat afară din platoul Sinteza Zilei, acuzând că, prin gestul său, Gâdea l-a împiedicat verbal şi fizic să-şi exprime punctul de vedere, contrar prevederilor din Legea Audiovizualului. 

Pe cale de consecință, președintele PNL, Ludovic Orban, a precizat la finalul lunii martie că propune tuturor celor afiliați PNL să boicoteze emisiunea antenistului Gâdea: "Privitor la atitudinea grobiană, total lipsită de cei 7 ani de acasă, a realizatorului emisiunii de la Antena 3, Mihai Gâdea, nu vom sta cu mâinile în sân şi nu vom accepta această jignire faţă de un reprezentant al PNL şi, de fapt, faţă de toţi membrii şi simpatizanţii PNL. În cadrul reuniunii Biroului Executiv voi propune ca Partidul Naţional Liberal să boicoteze emisiunea lui Gâdea până când Gâdea îşi va cere scuze public pentru atitudinea complet lipsită de politeţe, de fairplay, de bun-simţ, ca să nu spun atitudinea de dictator scos din minţi de faptul că un reprezentant al PNL a spus un adevăr sau două adevăruri sau 10 adevăruri care l-au deranjat".

De altfel, reiterăm că redacția noastră, alături de publicația Newsweek, s-a raliat pe 17 iunie protestului jurnalistei Claudia Pîrvoiu împotriva politicienilor care participă în cadrul emisiunilor de la postul Antena 3: "Podul.ro se alătură apelului Newsweek Romania: Îi vom boicota pe toți politicienii care se duc la Antena 3!

Redacția Podul.ro vă anunță că susține în totalitate apelul lansat, sâmbătă, de directorul Newsweek România, jurnalistul Sabin Orcan, și de jurnalista Claudia Pirvoiu, Hotnews, și-i va boicota programatic, începând de astăzi, pe toți politicienii care se duc în studiourile Antenei 3, oficină a fostului turnător securistic Dan ”Felix” Voiculescu, ex-pușcăriaș de drept comun.

Așadar, această regulă li se va aplica nediscriminatoriu tuturor politicienilor, indiferent de culoare, și vă asigurăm că jumătățile de măsură sunt excluse din capul locului: nu îi vom mai prelua deloc și nici nu vom mai publica știri pozitive despre ei, indiferent de mizele electorale în care vor fi angrenați.

Vă prezentăm anunțul jurnalistului Sabin Orcan:

”Preiau ideea de la Claudia Pîrvoiu. Și vă anunț pe această cale că #NewsweekRomania îi va boicota, de azi, pe liderii politici care se duc la Antena 3.

Regula se aplică tuturor, indiferent de partid (PNL, USR-PLUS, PMP). Deci zero știri pozitive despre ei, zero preluări de comunicate de la ei, zero interviuri cu ei.

Nu ne interesează niciun argument de tip <real politik>. Nu atâta vreme cât din platourile pe care le frecventează se manipulează și se linșează fără rușine.

Dacă-și doresc voturi cu orice preț, treaba lor. Să le difuzeze mesajele alde Gâdea, Ciuvică și compania. Noi nu suntem în aceeași oală cu ei!”.

Apelul inițial a fost lansat de jurnalista Claudia Pîrvoiu:

”Aș propune presei serioase boicot în ceea ce-l privește pe domnul Barna, să-l lăsăm doar cu A3 și RTV. Ar fi chiar interesant să ajungă invitat permanent, precum Ciuvică, Pieleanu, Chiriac sau cum era, până acum doi ani, senatoarea grevista foamei, dacă o mai țineți minte”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.