Justiția îi apără pe jandarmii care au călcat în picioare și au gazat civili nevinovați pe 10 August! Protejarea aparatului de represiune


Justiția îi apără pe jandarmii care au călcat în picioare și au gazat civili nevinovați pe 10 August! Protejarea aparatului de represiune

Faptul că justiția i-a condamnat în primă instanță pe agresorii din 10 august ai deja celebrei jandarmerițe, deși nici măcar unul dintre jandarmii care au călcat în picioare și au gazat civili nevinovați nu a fost trimis în judecată, ceea ce este puțin spus revoltător, arată că justiția se mișcă repede doar atunci când e vorba de apărarea aparatului de represiune, explică jurnalistul Mircea Marian (Newsweek), pe Facebook.

”Foarte bine că justiția s-a mișcat repede și i-a condamnat, în primă instanță, pe agresorii din 10 august 2018 ai doamnei din Jandarmerie.

Dar cum se face că jandarmii care au bătut civili nevinovați nici măcar nu au fost trimiși în judecată, deși filmările sunt la fel de clare?

Justiția se mișcă foarte repede doar când e vorba să apere aparatul de represiune, dar nu se grăbește când e vorba de nevinovați bătuți și gazați la ordinul PSD?

De cazul Țăndărei – nouă ani de procese, deși aveau un dosar beton instrumentat de poliția britanică – nici nu mai pomenesc, fiindcă îmi stric ziua.

Aș pune întrebările astea CSM-ului, dar ei sunt ocupați să își apere pensiile speciale, i-aș deranja”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.