Decembrie '89: Oreste prezintă cum au fost condamnați la moarte sute de protestatari de către Ilie Sârbu. În 2018, statul român a plătit regește sluga tenebrosului regim


Decembrie '89: Oreste prezintă cum au fost condamnați la moarte sute de protestatari de către Ilie Sârbu. În 2018, statul român a plătit regește sluga tenebrosului regim

Jurnalistul Oreste Teodorescu atrage atenția că socrul "papițoiului" Ponta, Ilie Sârbu, preot la acea vreme, este cel care, pe 17 decembrie 1989, a închis porțile Catedralei Ortodoxe din Timișoara, "lăsând astfel sutele de protestari aflați pe trepte să fie secerați sub tirul mitralierelor armatei ceaușiste".

Mai mult, Oreste semnalează o batjocură adusă eroilor de la Revoluție, Ilie Sârbu primind de la statul român, în 2018, aproximativ 34 de mii de lei lunar. 

Redăm mesajul jurnalistului:

"Ilie Sârbu, pe 17 Decembrie 1989, a ferecat porțile Catedralei Ortodoxe din Timișoara, lăsând astfel sutele de protestari aflați pe trepte să fie secerați sub tirul mitralierelor armatei ceaușiste! Apoi a devenit un mare grangur al odiosului sistem politic pesedist! Nemernicul, socrul papițoiului Ponta, a trăit de atunci numai în lux și privilegii! Doar anul trecut, Ilie Sârbu a beneficiat de un salariu de 267.879 de lei de la Curtea de Conturi. La acest venit se adaugă pensia bazată pe contributivitate, de 43.140 de lei și pensia de parlamentar, care i-a adus 100.776 de lei. În total, el a încasat în 2018 nu mai puțin de 410.000 lei, adică vreo 34.000 de lei lunar! Până când mai înghițim batjocura asta?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.