10 august: Sindile și Cucoș s-au îmbolnăvit subit din cauza anchetei interne din MAI. Cei doi au încercat să se pensioneze pe caz de boală


10 august: Sindile și Cucoș s-au îmbolnăvit subit din cauza anchetei interne din MAI. Cei doi au încercat să se pensioneze pe caz de boală

Postul de televiziune B1 atrage atenția că șefii Jandarmeriei urmăriți penal pentru abuz în serviciu, purtare abuzivă, fals intelectual în cazul protestului Diasporei din data de 10 august, 2018, Sebastian Cucoș și Cătălin Sindile, s-au îmbolnăvit subit când pentru a nu fi trași la răspundere în urma anchetei interne care se face la Ministerul de Interne. 

Amintim că ministrul de Interne, Marcel Vela, a declarat pe 12 decembrie că nu mai are încredere în șefii Jandarmeriei, întrucât Jandarmeria București a tergiversat până în ultima clipă desecretizarea convorbirilor prin sistemul radio de la protestul din data de 10 august 2018. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Marcel Vela ia la țintă Jandarmeria București: "Oamenii au ceva pe suflet! Nu mai am încredere! Voi propune premierului schimbarea unor șefi!"

În acest sens, a fost declanșată respectiva anchetă internă în cadrul MAI, iar Cucoș și Sindile, pe lângă faptul că și-au luat concediu medical pentru 3 luni au încercat chiar să se pensioneze pe caz medical.

De subliniat că ancheta MAI nu vizează faptele celor doi din ziua protestului Diasporei, ci tergiversarea desecretizării convorbirilor jandarmilor prin sistemul radio din data de 10 august, Sindile și Cucoș dând semne clare că au ceva de ascuns. 

Atunci când la vârful Ministerului Afacerilor Interne s-a aflat de intenția pensionării pe caz de boală, au început verificările în cazul celor doi, pentru a vedea dacă într-adevăr sunt reale acele probleme medicale și, în cele din urmă, Sindile și Cucoș au renunțat, momentan, la intenția de a se pensiona. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.