Donald Trump, în corzi. Comisia Judiciară din Camera Reprezentanților a aprobat două articole cu privire la procedura de impeachment


Donald Trump, în corzi. Comisia Judiciară din Camera Reprezentanților a aprobat două articole cu privire la procedura de impeachment

Comisia Judiciară din cadrul Camerei Reprezentanţilor Statelor Unite a adoptat două articole privind procedura de impeachment a lui Donald Trump, care urmează să fie trimise în plen şi supuse la vot săptămâna viitoare, potrivit reuters.com.

Președintele SUA, Donald Trump este acuzat de abuz de putere, în urma unei convorbiri telefonice, în iulie, cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în care a exercitat presiuni asupra acestuia pentru a demara o anchetă care îl viza mai mult sau mai puțin direct pe Joe Biden, posibil viitor contracandidat al lui Trump la alegerile prezidențiale. Președintele american ar fi amenințat că, în caz contrar, va bloca ajutorul militar destinat Ucrainei.

Celălalt capăt de inculpare vizează eforturile locatarului Casei Albe de a obstrucţiona anchetarea de către Congres a acestor fapte.

Trump respinge orice faptă reprobabilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.