"Kuzmin" Gușă, în perfuzii. Eurodeputata Ramona Strugariu se raliază protestului împotriva trustului Realitatea Media


"Kuzmin" Gușă, în perfuzii. Eurodeputata Ramona Strugariu se raliază protestului împotriva trustului Realitatea Media

Eurodeputata USR-PLUS, Ramona Strugariu, ia atitudine în legătură cu bătaia de joc orchestrată în stil kaghebist de patronul Realitatea, "Kuzmin" Gușă, asupra jurnaliștilor platformei online a trustului de presă Realitatea Media, prin interpușii "nejurnaliști", dar cunoscuți drept "șantajiștii secolului", Alin și Ecaterina Alexandrescu.

CITIȚI ȘI: Protest fără precedent al jurnaliștilor împotriva trustului Realitatea Media

CONSULTAȚI ȘI: Cozmin Gușă își conduce site-urile cu “șantajiștii secolului”. Cum sunt sfătuiți jurnaliștii postului să “monetizeze” lauda și critica EXCLUSIV

În acest sens, Ramona Strugariu s-a raliat protestului jurnaliștilor care reclamă următoarele aspecte: "Timp de mai multe luni am trăit un coşmar ca angajaţi la “Realitatea” online, fiind umiliţi şi jigniţi atât de patronat cât mai ales de “şefi” fără competenţe sau vocaţie, personaje agresive numite arbitrar în funcţii de conducere, deşi au suferit condamnări penale.

Ne-am făcut datoria şi am furnizat informaţiile solicitate în targeturile agreate, respectând deontologia jurnalistică şi principiile moralei publice. Cu toate acestea, am fost atacaţi şi înjosiţi de noua conducere, impunându-ni-se o politică editorială aberantă, lipsită de logică şi abuzivă, iar când ne-am exprimat opiniile ca profesionişti, menţionând că nu este corectă tabloidizarea şi ducerea site-urilor în zona promiscuităţii, ne-au fost blocate salariile sub pretexte false şi jenante. Am continuat să muncim şi ne-am cerut drepturile cu decenţa jurnalistului a cărui demnitate nu se negociază, iar ca răspuns unii au fost concediaţi abuziv, iar celorlalţi li s-a pus pumnul în gură".

Demersul eurodeputatei Ramona Strugariu este și mai apreciabil în contextul în care majoritatea jurnaliștilor au ignorat pur și simplu semnalul public transmis de către colegii lor. 

Mesajul eurodeputatei Ramona Strugariu:

"Dacă într-adevăr contează libertatea presei, atunci prima regulă este respectul pentru munca, meseria, independența şi demnitatea jurnaliştilor.

Un protest şi un mesaj fără precedent al corespondenților de la Realitatea, pe care îl semnalez aici şi care cred că merită susținut:

"Am hotărât să vă trimitem un semnal public privind starea şi condiţia jurnalistului din România, membru al aşa numitei “puteri a statului”, perceput de cetăţean ca fiind în serviciul public.

Suntem de vârste şi condiţii diferite, bărbaţi şi femei cu familii şi obligaţii financiare, toţi profesionişti dornici să muncească din greu şi în mod onest pentru informarea corectă a opiniei publice, adevăratul stăpân al unei prese libere.

Menţionăm că niciunul dintre noi nu am fost angajaţi pe criterii politice sau clientelism, nici nu am fost recrutaţi de patronatul vreunui trust de presă de pe holurile Agenţiei unde cerşeam ajutorul de şomaj. Fiecare dintre noi are acumulaţi ani de muncă şi experienţă, iar valoarea competenţelor noastre nu este certificată doar prin diplome sau licenţe ci şi prin recunoaştere publică, notorietate şi respectul cititorilor şi/sau al telespectatorilor noştri.

Timp de mai multe luni am trăit un coşmar ca angajaţi la “Realitatea” online, fiind umiliţi şi jigniţi atât de patronat cât mai ales de “şefi” fără competenţe sau vocaţie, personaje agresive numite arbitrar în funcţii de conducere, deşi au suferit condamnări penale.

Ne-am făcut datoria şi am furnizat informaţiile solicitate în targeturile agreate, respectând deontologia jurnalistică şi principiile moralei publice. Cu toate acestea, am fost atacaţi şi înjosiţi de noua conducere, impunându-ni-se o politică editorială aberantă, lipsită de logică şi abuzivă, iar când ne-am exprimat opiniile ca profesionişti, menţionând că nu este corectă tabloidizarea şi ducerea site-urilor în zona promiscuităţii, ne-au fost blocate salariile sub pretexte false şi jenante. Am continuat să muncim şi ne-am cerut drepturile cu decenţa jurnalistului a cărui demnitate nu se negociază, iar ca răspuns unii au fost concediaţi abuziv, iar celorlalţi li s-a pus pumnul în gură.

Stimaţi colegi, nu ne-am făcut jurnalişti ca să ne fie pusă botniţa, nici să ne gudurăm pe la picioarele şefilor vremelnici. Am ales să fim oameni de presă pentru că noi credem în adevăr şi în nevoia de onestitate în viaţă. Vă cerem să luaţi atitudine şi să vă alăturaţi protestului nostru în care contestăm aservirea presei unor interese oligarhice şi desfiinţării demnităţii jurnaliştilor.

PS. Acest material este distribuit în semn de solidaritate cu toţi colegii careau semnat acest material, reprezentaţi mai jos prin:

Carmen Dumitrescu – Teleorman
Mica Svab – Maramureş
Vlad Andrei Manolăchescu – Covasna
Romeo Dorian Crîşmaru – Mehedinţi
Augusta Tesinschii – Sălaj
Adrian Tudor – Tulcea
Raluca Budusan – Sibiu
Maria Mădălina Hârjoghi – Brăila
Claudia Toader – Bacău
Florin Crăciun – Bacău
Dan Bîrjoveanu – Neamț
Vlad Călin Dumitrescu – Prahova
Dan-Cătălin Predescu – Galați
Cristian Lapa – Vaslui
Cătălin Stancu – Vrancea
Horia Sorin Secli – Harghita
Petronel Tudor – Ialomița
Paul Marius – Alba
Alexandru Vlaicu – Argeș
Anca Spânu – Galați
Daniel Bălteanu – Timișoara".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.