Desfișările ilegale. Iohannis denunță un fake news marca PSD și spune că se va implica pentru a proteja pădurile: "Datele sunt de speriat"!


Desfișările ilegale. Iohannis denunță un fake news marca PSD și spune că se va implica pentru a proteja pădurile: "Datele sunt de speriat"!

Președintele României, Klaus Iohannis, a precizat joi că dorește să se implice pentru a fi combătut fenomenul defrișărilor ilegale, întrucât datele pe care i le-a prezentat ministrul Mediului, Costel Alexe, sunt îngrijorătoare: "Datele sunt, ca să zic aşa, de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal, se taie şi ilegal. Cam jumătate se taie legal şi cam jumătate se taie ilegal, ori asta trebuie să înceteze".

Mai mult, Klaus Iohannis a denunțat un fake news lansat de PSD, cum că ar fi "prietenul unora care defrişează": "Nu, eu sunt cam de când mă ştiu, un adept al protejării pădurilor şi un adept al unui mediu curat".

Redăm declarația președintelui:

"Am discutat aceste chestiuni, am cerut chiar date foarte concrete şi am discutat destul de mult pe această temă. Dacă aţi adus această chestiune în discuţie, pot să vă spun că, personal, îmi doresc să mă implic foarte mult, pentru că aceste tăieri ilegale trebuie să fi stopate. Această abordare nu este nouă pentru mine, şi dacă vreodată aţi avut impresia că eu îmi doresc altceva, pot să vă spun că nu este adevărat. Au existat - şi acuma pot să o spun aşa, fără niciun fel de problemă, că nu mai suntem în campanie electorală - a existat o întreagă politică PSD de denigrare a subsemnatului folosind informaţii care, mai nou, se numesc fake news, cum că eu aş fi prietenul unora care defrişează şi că aş fi împotriva pădurilor. Nu, eu sunt cam de când mă ştiu, un adept al protejării pădurilor şi un adept al unui mediu curat. Nu am de gând să mă schimb nici de dragul PSD, nici de dragul altora. Aşadar, această chestiune mă preocupă şi am discutat mai mult de o oră astăzi împreună cu ministrul Mediului şi cu premierul pe această chestiune.

Datele sunt, ca să zic aşa, de speriat. O cantitate egală de lemn cu cea care se taie legal, se taie şi ilegal. Cam jumătate se taie legal şi cam jumătate se taie ilegal, ori asta trebuie să înceteze. Ministrul Mediului a venit cu câteva propuneri care pot fi transformate în legislaţie, alte propuneri care, prin Ordin al ministrului pot îmbunătăţi deja în termen scurt situaţia, iar în continuare vom aprofunda aceste discuţii şi vom găsi cele mai bune soluţii. Aceste soluţii se găsesc în astfel de discuţii şi se pun în practică de Guvern, nu de Consiliul Suprem de Apărare a Ţării. CSAT a discutat această chestiune, am avut atunci o Hotărâre-cadru, însă aceste chestiuni nu s-au pus în practică, fiindcă PSD, în realitate, nu a dorit. PSD a făcut tot ce a putut ca să apere cealaltă parte. Şi acum Ministerul Mediului trebuie să vină cu măsuri ferme, clare şi în sprijinul, până la urmă nu numai al pădurilor şi al naturii din România, ci şi în sprijinul bugetului naţional fiindcă, vă daţi seama, dacă se defrişează ilegal jumătate din masa lemnoasă care se taie într-un an în România, această masă lemnoasă nu aduce niciun fel de beneficiu la buget, ori asta este inadmisibil pur şi simplu".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.