Mihai Tudose și-a anunțat divorțul politic de Ponta. Fostul premier pleacă din Pro România


Mihai Tudose și-a anunțat divorțul politic de Ponta. Fostul premier pleacă din Pro România

Fostul premier Mihai Tudose și-a dat demisia din partidul Pro România în urma unei perioade pline de disensiuni cu Victor Ponta, motivul fiind ”totalul dezacord cu deciziile conducerii centrale”.

Președintele Pro România, Victor Ponta, spunea pe 25 noiembrie la TVR că locul lui Mihai Tudose nu mai e în partidul său: "A votat cu guvernul PNL, a votat cu Iohannis, probabil că, acum, locul lui e la PSD. La Pro România sigur nu mai e locul lui. I-am făcut un rău foarte mare. M-am retras de pe listă ca să se ducă europarlamentar în locul meu. Cum orice faptă bună rămâne nepedepsită, s-a hotărât să mă omoare".

În data de 26 noiembrie, fostul premier Mihai Tudose îi cerea demisia lui Ponta din Pro România, spunând că aceasta ar fi singura șansă ca partidul să crească: "Observ, din nou, dorința nestăvilită a lui V. Ponta de a "scăpa" cât mai repede de toți cei care îl "încurcă" nefiind de acord cu toate ideile lui. A reușit să-i suspende pe fondatorii partidului. Acum e partidu’ lui! A suspendat/îndepărtat parlamentarii care nu ascultă orbește orice edict. A reușit ca în câteva luni sa devină nefrecventabil și lipsit de credibilitate. Îl încurc foarte tare și eu și în consecință, face orice să mă facă să plec... Știți cum e vorba aceea cu "să te ferească Domnul de ruga îndeplinită".... Fiindcă atunci, cu noi toți plecați, el va mai vinde iluzii până la parlamentare când pragul de 5% va fi de neatins... Șansa PRO Victore e... plecarea ta".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.