Donald Trump, mesaj de Ziua Națională a României: "Un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică"


Donald Trump, mesaj de Ziua Națională a României: "Un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică"

Cu prilejul Zilei Naționale a României, președintele SUA, Donald Trump, i-a transmis un mesaj președintelui României, Klaus Iohannis, prin care se subliniază că țara noastră este un "aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică".

"Doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democraţiei, statului de drept şi economiei de piaţă libere", a mai evidențiat Donald Trump.

Redăm mesajul președintelui SUA:

"Dragă domnule Preşedinte,

În numele poporului american, vă felicit pe dumneavoastră şi poporul român cu ocazia celei de-a 101 aniversări a Zilei Naţionale a României pe 1 Decembrie.

Cu această ocazie, aş dori să subliniez că România este un aliat nepreţuit atât pentru Statele Unite ale Americii, cât şi pentru Alianţa Nord-Atlantică.

Salutăm angajamentul ferm al României în ceea ce priveşte partajarea responsabilităţilor şi securitatea transatlantică şi ne dorim să construim în continuare pe fundamentul Parteneriatului nostru Strategic în următorii ani.

Totodată, doresc să-mi exprim aprecierea pentru devotamentul României cu privire la consolidarea valorilor noastre comune ale democraţiei, statului de drept şi economiei de piaţă libere.

Vă rog să primiţi cele mai bune urări cu ocazia sărbătorii Zilei Naţionale din acest an.".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.