VIDEO Dacian Cioloș a votat în Teleorman, având o convingere în privința rezultatului final: „Mă aștept să fie un mandat mai dinamic decât primul”


VIDEO Dacian Cioloș a votat în Teleorman, având o convingere în privința rezultatului final: „Mă aștept să fie un mandat mai dinamic decât primul”

Dacian Cioloș a decis să voteze astăzi în Teleorman, la Sala Polivalentă din Alexandria. Acesta părea destul de convins că rezultatul final al votului nu va da prea mari emoții forțelor de dreapta: Mă aștept în primul rând să fie un mandat mai dinamic decât a fost primul mandat, pentru că eu am o convingere legat de rezultatul acestor alegeri, să adune forțele politice care vor modenizarea României și după aceste alegeri prezidențiale să pregătim acest proiect. Nu cred că trebuie să mai așteptăm încă un an de zile ca să avem o majoritate parlamentară care să lucreze clar pe un proiect pe termen lung care să lucreze în interesul României. Ar trebui s-o facem cât mai repede.”

În plus, acesta susține că a decis să voteze în Teleorman, pentru că și această zonă a României merită să fie tratată cu aceeași considerație ca zonele dezvoltate ale țării. Altfel, prin ignorarea ei, se ajunge la aceste discrepanțe majore în dezvoltare, care lasă, după cum s-a și văzut, efecte electorale nedorite.

Mai mult, Cioloș spune că vă deschide un cabinet europarlamentar în Teleorman, având în vedere că specificul județului e unul agricol, iar el, fiind comisar european pe agricultură, poate face lucruri importante în zonă. 

“Nu e prima dată când vin în Teleorman și o să vin tot mai des, pentru că e o parte a României de care ar trebui să ne pese din ce în ce mai mult, pe care am lăsat-o deoparte, pentru că, din păcate, s-a dezvoltat cultura asta populară a fiefurile în care te duci sau nu te duci și cred că trebuie să depășim lucrul acesta. Suntem cu toții cetățeni români și trebuie să ne pese unii de alții. Cred că în această zonă cei care vor conduce România în următorul mandat, și președintele, și guvernul, și parlamentarii ar trebui să se uite cu mai mare atenție la ceea ce se întâmplă aici, pentru că mi se pare important să nu mai facem doar drumuri ca să umplem conturile firmelor de partid, ci la capătul drumurilor respective să se găsească și locuri de muncă, și oamenii să simtă că fac parte din aceeași Românie ca și cei de la Cluj, spre exemplu, sau cei de la Timișoara sau Sibiu. Cred că e important să arătăm lucrul acesta din ce în ce mai mult. Dincolo de asta, eu o să am un birou europarlamentar aici, am convenit cu colegii de aici să lucrăm împreună și să facem din Parlamentul European și pentru agricultură, și pentru dezvoltarea regională, pentru investiții, pentru dezvoltare tot ce se poate face pentru ca această zonă să simtă că e parte a aceeași Românii ca și brașovenii, clujenii, timișorenii, ieșenii și așa mai departe.“, a spus Dacian Cioloș după vot.

Vedeți video în cele ce urmează:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.