Românii, așteptați la vot. Apelul lansat de Oana Pellea, Tudor Chirilă, Victor Rebengiuc și Marius Manole


Românii, așteptați la vot. Apelul lansat de Oana Pellea, Tudor Chirilă, Victor Rebengiuc și Marius Manole

Românii au de ales duminică la votul din turul al doilea al alegerilor prezidențiale între civilizație și regres, între direcția occidentală a României și o poziționare a țării noastre către regimurile antidemocratice.

În acest context, actorii Oana Pellea, Victor Rebengiuc, Marius Manole și cântărețul Tudor Chirilă au lansat un apel către români să se prezinte duminică la vot. 

Oana Pellea: Au murit oameni pentru ca eu să pot vota.

Nu votez un Presedinte- votez soarta Romaniei.

Nu votez un om - votez calea pe care consider că trebuie să o urmeze țara mea.

Dacă nu m aș duce la vot sau daca mi aș anula votul...mi ar fi rușine de morții nevinovați din 89, mi ar fi rușine de cei care au luptat, suferit sau au murit pentru democrție... de vreo 70 de ani incoace! Mi ar fi rușine de toti romanii cinstiți din țara si de aiurea.

Daca nu m aș duce la vot mi ar fi rușine de mine!
E dreptul si obligația mea fata de țară și societate si față de mine.

Nu există boicot la vot. Nu votezi inseamna că dai votul tau celui mai slab candidat.

Nu vreți să demonstram lumii si nouă că ne pasa de țara noastră ? Haideți la vot, oameni buni. Ce va costa? Ce pierdeti?

NU SPUNEȚI CĂ NU CONTEAZĂ VOTUL DUMNEAVOASTRĂ. CONTEAZĂ!

VOTATI SI O SA CONTEZE !

Tudor Chirilă: În acest tur, și în orice fel de alegeri, este vorba de un exercițiu, despre faptul că noi, în mod normal, ar trebui să ne dorim ca prezența să crească. (...) Mergeți la vot că este un exercițiu democratic, indiferent cine sunt candidații. Dacă vrei să impui ceva într-o țară nu poți să impui decât fiind prezent la vot. (...) Vizavi de ce votăm e foarte simplu. Pe noi ce ne interesează pe termen lung? Un parlament care să nu mai fie dominat de PSD. PSD a demonstrat că nu dorește binele acestei țări. PSD vinde iluzia că dorește binele acestei țări unor votanți captivi, needucați și pe care noi riscăm de foarte multe ori să-i considerăm adversari, când ei de fapt sunt victime pentru că sunt oameni lipsiți de orizont, sunt oameni în regiuni foarte sărace ale României care nu mai au așteptări de la viață, pentru care viața este o nefericire dată de Dumnezeu pe care ei trebuie să o trăiască. Acești oameni ținuți în întuneric, lipsiți de educație și de orizont sunt victimele unui partid care îi va scoate întotdeauna la vot. (...) Eu am să votez cu Iohannis, nu am stat în stradă doi ani de zile ca să votez cu Dăncilă, nu m-am tâmpit. Nici nu pot să mă supăr atât de tare pe Iohannis, deși merită, încât să-l pedepsesc eu pe Iohannis să nu-i dau votul.

Marius Manole: Puteti sa radeti de mine, dar mie mi e foarte frica de ziua de duminica. Ori eu m am tampit, ceea ce e foarte posibil, ori am in lista, in viata, in teatru oameni care nu mai au simtul realitatii. Cum sa spui ca eu nu ies la vot pentru ca niciun candidat nu ma reprezinta.. ? cum? Cum sa ai curajul sa nu iesi la vot? Cum sa ai curajul sa-ti asumi urmatorii 5 ani ca tara ta sa fie condusa de Doamna Dancila? Pe bune? Adica linistea ta si faptul ca nu ti ai “incalcat principiile” te scutesc de vina de a tiarunca tara in aer pentru urmazorii 5 ani? Mai sa fie! Bun! Atunci hai sa o luam altfel. Daca ati avea ocazia sa faceti cuiva un pustiu de bine, cineva care cu lacrimi in ochi, va roaga sa l ajutati, ati face o incalcandu va principiile. E! Acum imaginati va ca puteti face acest bine nu unuia, ci unor mii de oameni, care va roaga cu lacrimi in ochi sa iesiti la vot, la votul ala care pana la urma e o datorie morala.. fie ca uneori te reprezinta candidatii , alteori nu. Avem de ales intre doua rele? bun! asta e! haideti oameni buni sa l alegem pe cel mai putin nociv! #romaniavoteaza

Victor Rebengiuc, la RFI: Alegerile prezidențiale de duminică reprezintă „un moment de mare răscruce în privința viitorului țării noastre. Menținerea la Putere a Partidului Social Democrat este garanția sigură a distrugerii acestei țări. De aceea, toată lumea trebuie să facă acest efort minimal să meargă la vot, pentru a înlătura pentru totdeauna acest pericol, care a fost în permanență până acuma deasupra noastră.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.