Răzgândirea Vioricăi privind "lovitura de stat" din 10 august. Florin Negruțiu: "Nu suntem toți proști! În urma gazelor inhalate, Ilie Gâzea a murit!"


Răzgândirea Vioricăi privind "lovitura de stat" din 10 august. Florin Negruțiu: "Nu suntem toți proști! În urma gazelor inhalate, Ilie Gâzea a murit!"

Viorica Dăncilă, în cadrul conferinței de presă de joi, a dat de înțeles că s-a răzgândit, că 10 august 2018 nu a mai fost o lovitură de stat, deși până în acest moment a vehiculat teoria loviturii de stat inclusiv în mesajele transmise către oficialii europeni. 

"Am spus atunci că seamănă cu o lovitură de stat pentru că s-a încercat intrarea în Palatul Victoria. Am văzut acum că nu a fost o lovitură de stat", a spus Viorica.

În acest context, jurnalistul Florin Negruțiu a precizat că prezidențiabila PSD are "o iluminare, brusc în buza alegerilor". Astfel, Negruțiu i-a transmis Vasilicăi că nu toți românii sunt proști, iar mulți țin minte ceea ce s-a întâmplat în cazul 10 august. 

Mai mult, Negruțiu a amintit despre faptul că pe 10 august au fost gazați și bătuți oameni nevinovați, civili, femei, copii și bătrâni, invocând și cazul lui Ilie Gâzea care în urma gazelor inhalate în Piața Victoriei "s-a întors acasă și peste câteva zile a murit în spital din pricina unei hemoragii interne".

Redăm precizările făcute de jurnalistul Florin Negruțiu la Digi24:

"Din fericire nu suntem toți proști în țara asta. Mulți dintre noi avem ținere de minte și știm ce s-a întâmplat pe 10 august. Știm cum au fost bătuți și gazați oameni nevinovați, civili, femei, copii, bătrâni, știm ce s-a întâmplat pe 10 august. Știm cum, la ordinele partidului, Jandarmeria a agresat populația civilă pașnică. Lucrurile astea le știm. Mai știm că pe 10 august, în urma gazelor inhalate în Piața Victoriei, Ilie Gâzea, teleormănean de-al doamnei Dăncilă, s-a întors acasă și peste câteva zile a murit în spital din pricina unei hemoragii interne. Știm că imediat după 10 august, partidul, organele sale, bătăușii au lansat teoria loviturii de stat. Voiau să le bage mințile în cap oamenilor ălora cu mitraliera. "Să facem ordine în țară" ziceau la televiziuni. Știm că la câteva zile, la cererea partidului, Jandarmeria Română a făcut o solicitare la DIICOT să deschidă dosar penal pe lovitură de stat, pe schimbarea ordinii constituționale, ceea ce evident era o mare mizerie pentru că nimeni n-a încercat să răstoarne Guvernul României sau ordinea constituțională a României. Mai știm că după 10 august doamna Viorica Dăncilă a trimis o scrisoare la Bruxelles prin care a spus că în România a fost o lovitură de stat pe 10 august. Toate lucrurile acestea nu le-am uitat, oamenii nu uită. Doamna Dăncilă are așa o iluminare, brusc în buza alegerilor, dar nu cred că este o recunoaștere care să-i aducă un plus în aceste alegeri".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.