Testamentul lui Bukovski: Procesul mondial al COMUNISMULUI. Semnați pentru condamnarea genocidului roșu


Testamentul lui Bukovski: Procesul mondial al COMUNISMULUI. Semnați pentru condamnarea genocidului roșu

Mișcarea pentru Regat și Coroană susține și semnează ”Apelul pentru un veritabil proces al comunismului”, inițiat și semnat de regretatul opozant anticomunist rus Vladimir Bukovski, înainte de a părăsi această lume.

Apelul a fost lansat oficial cu prilejul împlinirii a 30 de ani de la căderea Zidului Berlinului.

În România, apelul a fost lansat de președintele executiv al Fundației Corneliu Coposu, Ion Andrei Gherasim, la recenta Gală consacrată memoriei Seniorului.

Vă prezentăm în integralitate textul Apelului:

”Procesele de la Nuremberg, care au avut loc din 1945 până în 1946, au judecat și condamnat crimele național-socialismului și liderii săi, stabilind definitiv, din punct de vedere judiciar, moral și politic opinia față de acea manifestare a totalitarismului. Procesele au demonstrat lumii că nazismul a fost malefic și distructiv față de oamenii săi, dar și că nu va mai fi vreodată acceptat nicăieri în lume. Comunismul, care pretutindeni a cauzat mai multe morți și mai multă suferință decât nazismul pentru o mult mai lungă perioadă de timp, nu a fost chemat niciodată să dea socoteală în fața unei instanțe internaționale precum cea de la Nuremberg.

Începând cu 1917, dictaturile comuniste sau socialiste au cauzat mai mult de 100 de milioane de decese în întreaga lume. Nu doar că sunt responsabili de răspândirea suprimării libertății individuale și incitarea clasei opozante, ci și pentru genocidul și crimele în masă, deloc evitate în cadrul regimului comunist. După cum bine știm cu toții, genocidul și masacrul sunt universal recunoscute ca fiind crime împotriva umanității.

Comunismul nu a dispărut odată cu căderea Zidului Berlinului. Ideologia este încă prezentă în lume, în cadrul unor state și partide care sunt declarat comuniste, dar și în opinia politică și culturală care minimalizează ți încearcă să șteargă crimele acestuia, sugerând că ar fi fost o decizie corectă, care doar a coincis cu dezvoltarea acestui regim brutal după un altul, de-a lungul deceniillor și continentelor.

Ca ripostă împotriva acestor influențe cu tentă justificativă, stăruim asupra creării unor Procese de la Nuremberg pentru comunism, un proces mondial care să cerceteze amănunțit adevăratele crime ale acestei ideologii, să atribuie politic și instituțional responsabilitatea lor, să pedepsească degenerarea morală și să demonstreze tuturor cruzimea intrinsecă și incompatibilitatea cu societatea liberă.”

Pe lista celor 200 de entități și personalități din întreaga lume, care au semnat apelul la lansarea sa, din România, se află Memorialul Victimelor Comunismului (președinte Ana Blandiana) Societatea Timișoara (președinte Florian Răzvan Mihalcea), Fundația Corneliu Coposu (președinte Rodica Coposu și președinte executiv Ion Andrei Gherasim) și Mișcarea pentru Regat și Coroană (președinte Marilena Rotaru). În lista semnatarilor îi întâlnim pe Stephane Courtois, Jean Sevillia, Antonio Tajani, Mario Andretti (fost pilot de Formula 1).

Apelul se găsește pe site-ul Fundației Corneliu Coposu.

Pentru cei care doresc să semneze acest apel, o pot face AICI.

JOS comunismul!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.