Victorie pentru România: Adina Vălean a primit aviz pozitiv atât din partea Comisiei JURI, cât și în Parlamentul României


Victorie pentru România: Adina Vălean a primit aviz pozitiv atât din partea Comisiei JURI, cât și în Parlamentul României

Europarlamentarul PNL Daniel Buda a declarat marți că Adina Vălean a primit aviz pozitiv din partea Comisiei JURI pentru funcția de comisar european la portofoliul Transporturi, conform Mediafax

Decizia în Comisia JURI a fost luată cu unanimitate de voturi, a adăugat Daniel Buda.

Adina Vălean a fost de asemenea audiată în comisiile reunite pentru afaceri europene ale Camerei Deputaților și Senatului. Eurodeputata PNL a vorbit în ședința de marți din Parlamentul României despre necesitatea reducerii număruli de decese în accidentele rutiere din România.

Totodată, aceasta a mai subliniat importanța includerii autostrăzii Comarnic-Brașov în rețeaua TEN-T, pentru a evita întârzierile.

În cele din urmă, Comisiile reunite pentru Afaceri Europene din Parlamentul României, au dat, marți, aviz pozitiv pentru propunerea de comisar european la Transporturi Adina Vălean, cu 25 de voturi pentru și trei abțineri.

Adina Vălean va fi audiată în comisiile de specialitate ale Parlamentului European pe 14 noiembrie, între orele 13.00 și 16.00.

Votul în PE pentru cei trei comisari europeni propuși de România, Ungaria și Franța și a Executivului UE propus de președintele-ales Ursula von der Leyen va avea loc într-o sesiune plenară programată pe 27 noiembrie, potrivit unui comunicat de presă al Parlametului European.

Amintim că priopunerea PSD de comisar european din partea României, Rovana Plumb, fusese respinsă de Comisia JURI pentru problemele de integritate. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.