VIDEO Uluitor! Barna nu își asumă în vreun fel eșecul la prezidențiale și dă vina pe autobuze, străzi și înălțime


VIDEO Uluitor! Barna nu își asumă în vreun fel eșecul la prezidențiale și dă vina pe autobuze, străzi și înălțime

Alianța USR-PLUS a luat un scor de 22,4% la europarlamentare din mai. Câteva luni mai târziu Dan Barna a avut parte de un eșec la prezidențiale obținând cu aproximativ 8 procente sub scorul partidului de la alegerile din mai. 

Dar ceea ce este mai grav reiese din conferința de presă desfășurată luni. În cadrul acesteia, Dan Barna a spus că nu a tras USR-PLUS în jos și că nu a mers campania electorală din cauza, atenție, autobuzelor, străzilor și înălțimii sale, așa cum veți putea citi în următorul dialog avut cu o jurnalistă. 

Redăm dialogul care reflectă neasumarea răspunderii, în vreun fel, de către Barna pentru eșecul de la prezidențiale:

Jurnalistă: Simțiți dvs. personal că ați tras această alianță în jos? 

Barna: Nu. Este pentru prima dată în istoria alegerilor prezidențiale din România când opțiunea nu este între alb și negru, între stânga și dreapta, între PSD și non-PSD, ci era între două variante de bine. O parte din electoratul care crede în Alianța USR-PLUS a preferat, și dacă ne uităm pe vârste, certitudinea stabilă unei promisiuni mai energice pe care o propuneam noi. 

Jurnalistă: N-au încredere în dvs.?

Barna: Poate să fie pentru că mesajul meu, și ăsta e unul din lucurile pe care le regret, n-am reușit să-l duc în suficiente locuri. Faptul că peste tot unde am fost prin țară am convins și oamenii erau entuziaști și spuneau "habar n-aveam cine sunteți, dar acum vă susțin" confirmă concluzia acestor alegeri. Avem foarte multă treabă pentru lunile și anii următori și Alianța USR-PLUS își asumă să facă acești pași pentru a nu mai avea o Românie care votează ca în turul doi să fie o persoană precum Dăncilă.

Jurnalistă: Ați fi putut face mai mult? Unde ați greșit în campania asta? 

Barna: Autobuzele merg prea încet pentru că lipsind infrastructura în România a durat mult dintr-un județ în altul, poate aș fi putut să fac și trei județe pe zi, nu doar două. Și dacă am fi avut autostrăzi...

Jurnalistă: Se vorbește în cazul dvs. despre o aroganță

Barna: N-aș spune chiar chestia asta. Chiar discutam cu un consultant de imagine care mi-a spus "dai percepția de aroganță pentru că ești prea înalt". Oamenii cu care stau de vorbă și cu care discut câteva minute își schimbă imediat percepția. De asta spun că în această campanie nu am avut destul timp pentru a ajunge în suficiente locuri și este normal. 

Vedeți video de la 21:35: 


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.