Raed Arafat și șleahta PSD, în corzi. Ministrul de Interne, întâlnire oficială cu un protestatar privind tragedia de la Colectiv, respectiv desecretizarea raportului 10 august


Raed Arafat și șleahta PSD, în corzi. Ministrul de Interne, întâlnire oficială cu un protestatar privind tragedia de la Colectiv, respectiv desecretizarea raportului 10 august

Ministrul de Interne, Marcel Vela, se va întâlni săptămâna viitoare cu protestatarul Marian Rădună din partea Rezistența și Geeks for Democracy. 

Se vor purta discuții privind desecretizarea raportului intervenției Jandarmeriei la protestele din 10 august 2018, despre care minsitrul a spus în mai multe rânduri că va fi desecretizat ”cât mai grabnic”. Totodată, pe agenda întrunirii va fi tragerea la răspundere a vinovaților din cazul intervenției deplorabile a autorităților în privința tragediei de la Colectiv. În acest sens, Marian Rădună va solicita demiterea lui Raed Arafat de la șefia DSU, respectiv a lui Orlando Șchiopu de la conducerea ISUBIF. 

Mai mulți protestatari au fost cu pancarte în fața Ministerului de Interne în data de 5 noiembrie. În momentul în care Raed Arafat sosea la minister, a fost întrebat de un manifestant când își va da demisia. La auzul acestei întrebări, Arafat s-a refugiat imediat în interiorul ministerului. 

"L-am interpelat ieri pe Raed Arafat la MAI și l-am întrebat de ce nu-și da demisia.

Până sa-i pun întrebarea, venea spre mine cu un zâmbet ....

Imediat cum a auzit întrebarea, la doi metri de mine:

- își schimba zâmbetul
- lasă-mă “ma” - eu așa am auzit
- a făcut stânga-mprejur
- a fugit ca un las in Minister

Am vorbit cu domnul Ministru Ion Marcel Vela, urmând ca săptămâna viitoare sa avem o intalnire oficială.

#colectiv
#10august", a scris Marian Rădună pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.