Siegfried Mureșan și Adina Vălean, propunerile României de comisar european. Guvernul Orban solicită audierea candidaților în Parlamentul României


Siegfried Mureșan și Adina Vălean, propunerile României de comisar european. Guvernul Orban solicită audierea candidaților în Parlamentul României

Premierul Ludovic Orban a anunțat după prima ședință a noului guvern că „după consultarea președintelui Klaus Iohannis am decis să trimitem către Comisia Europeană doi candidați pentru funcția de comisar european”.

Orban a precizat că va trimite către președinții celor două Camere ale Parlamentului solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate, „fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de președintele Comisiei Europene”, conform biziday.ro

Subliniem faptul că trimiterea propunerilor către Parlamentul României pentru a fi audiate reprezintă procedura care trebuia respectată și de guvernarea PSD, dar Viorica Dăncilă și acoliții au ignorat acest aspect și au luat deciziile în cadrul ședințelor de partid fără a se consulta cu celelalte părți. 

Principalele declarații:

Voi fi foarte scurt. După consultarea președintelui Klaus Iohannis am decis să trimitem către Comisia Europeană doi candidați pentru funcția de comisar european. Este vorba despre europarlamentarii Siegfried Mureșan și Adina Vălean.

De asemenea, vă anunț că conform legii voi trimite către președinții celor două Camere solicitarea de a organiza audierea în comisiile de specialitate, fie pentru cei doi candidați fie pentru candidatul care va fi decis de președintele Comisiei Europene.

Vor fi audiați când vor stabili la conducerea Camerelor. Mai am un anunț, două numiri. Domnul Ionel Dancă va ocupa funcția de șef al cancelariei începând de astăzi.

În funcția de secretar general va fi domnul Antonel Tănase, din data de 8 noiembrie când va intra în vigoare decizia de eliberare din funcție a celor care a ocupat această funcție, care și-a prezentat demisia.

Dacă va fi vorba de posibilitatea schimbării portofoliului va exista o discuție, între președintele României, subsemnatul și Ursula von der Leyen.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.