Mușamalizarea Colectiv! Tolontan: medici legiști au fost puși să treacă morți cauzate de infecții nosocomiale drept stop cardiorespirator! Dezvăluiri înspăimântătoare


Mușamalizarea Colectiv! Tolontan: medici legiști au fost puși să treacă morți cauzate de infecții nosocomiale drept stop cardiorespirator! Dezvăluiri înspăimântătoare

Jurnalistul Cătălin Tolontan a vorbit la emisiunea „În fața ta” de la Digi24, despre „mușamalizarea” tragediei de la Colectiv, dezvăluind că toate decesele din cauza infecțiilor nosocomiale au fost consemnate de medicul legist ca stop cardiorespirator, făcând o comparație cu situația din decembrie '89.

„Acești oameni care au mușamalizat Colectiv au acționat ca în decembrie '89. Morții din decembrie '89 arși la crematoriul din București, aduși de la Timișoara, morții în spitalele bucureștene, acelor morți li s-a trecut de către de către medicii legiști de la morgă stop cardiorespirator. Ei erau împușcați în cap și s-a spus că au făcut stop cardiorespirator, pentru că, nu-i așa, ce poți să spui unui medic care scrie asta, de vreme ce inima s-a oprit. La fel s-a întâmplat în aceste cazuri. Mușamalizarea nu s-a oprit la spitale, a mers mai departe, la INML. Pentru că toate acele infecții nosocomiale care n-au fost evidențiate la morți, toate morțile care erau de fapt de infecții generalizate au fost toate trecute cu metoda decembrie '89 drept stop cardiorespirator”, a spus Tolontan, citat de Republica.ro.

Moderator: Aveți dovezi care să susțină lucrurile acestea ?

Cătălin Tolontan: Da, avem dovezi care să susțină.

Moderator: Și pe care le veti publica?

Cătălin Tolontan: Exact. Și aceste lucruri arată că schema există. Ei doar au aplicat-o încă o dată cu aceeași mentalitate.

Moderator: Care era scopul?

Cătălin Tolontan: Să nu explodeze în societatea românească. Avem mărturii ale medicilor legiști care au fost puși, spun ei, să facă aceste lucruri. 

Moderator: Cine i-a pus?

Cătălin Tolontan: Șefii, nu știu. Sunt niște oameni „invizibili” în toată povestea asta. Unii dintre ei apar în imagini (difuzate de Libertatea - n.n.). Apar niște persoane care nu trebuia să fie acolo la intervenția de la Colectiv. Niște civili, nu cei cu stații de emisie-receptie, că aceștia sunt bine cunoscuți. Sunt niște persoane în spate. O să vedem. Provoc opinia publică, dacă aveți informații despre oamenii aceștia care apar în filmulețele astea, spuneți-ne. Era unul chiar în spatele lui Raed Arafat, în spatele lui Gabriel Oprea. Niște oameni care nu aveau nicio poziție în sistemul de sănătate, teoretic, nici în sistemul de intervenție de urgență. Sunt aproape necunoscuți publicului și care ne-au fost semnalați.

Moderator: Servicii?

Cătălin Tolontan: Nu știm. Haideți să încercăm să îi aflăm. 

Mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.