Diaconu, un neom! Remarcile mizerabile ale prezidențiabilului PSD II-PSD III referitoare la 10 august


Diaconu, un neom! Remarcile mizerabile ale prezidențiabilului PSD II-PSD III referitoare la 10 august

Apetența celor din sfera de influență a PSD în a apăra acțiunile represive ale sistemului pesedizat atinge cele mai înalte cote ale inumanității. Candidatul PSD II-PSD III la alegerile prezidențiale (ALDE-Pro România), Mircea Diaconu, a acordat un interviu vineri pentru Hotnews (îl puteți citi complet AICI) în care a fost chestionat inclusiv în legătură cu intervenția violentă a Jandarmeriei în cazul protestului din data de 10 august.

Mai întâi, Mircea Diaconu s-a dat un fel de Toma Necredinciosu postmodern, neputând să spună dacă intervenția Jandarmeriei a fost disproporționată sau nu pentru că nu a fost acolo. Apoi, pentru că a simțit nevoia să apere PSD, fostul actor a legitimat acțiunea jandarmilor spunând că protestatarii au dat foc, generalizând într-un mod abject, în condițiile în care o simplă vizionare a unui clip pe Youtube demonstrează abuzul Jandarmeriei asupra protestatarilor pașnici. Pe final, Diaconu i-a criticat pe cei care compară 10 august cu Mineriadele, deși anterior spunea că nu se poate pronunța pentru că încă nu a făcut-o justiția. Mai mult, remarca lui Diaconu legată de 10 august și Mineriade arată ticăloșia acestui individ de a clasifica ce i se pare lui abuz asupra cetățenilor și ce nu, când de fapt Mineriadele și 10 august sunt comparabile, întrucât vorbim în ambele cazuri despre acțiuni antidemocratice, acțiuni represive asupra cetățenilor. 

De altfel, jurnalista publicației HotNews, Claudia Pîrvoiu, s-a arătat exasperată de delirul lui Mircea Diaconu, mărturisind că nu a mai auzit atâtea inepții spuse vreodată într-o singură oră. 

"Mircea Diaconu, la HotNews.ro: Președintele nu trebuie sa facă nimic, să facă ăilalți!

Înțeleg ce vrea să spună domnul candidat. Mai exact, președintele nu trebuie decât să abereze, așa cum face Diaconu de aproape o oră.

Serios, chiar nu am mai auzit atât de multe inepții scoase de un singur om, într-o oră", a scris Claudia Pîrvoiu pe Facebook.

Redăm răspunsurile lui Diaconu:

"Eu nu pot să spun, că nu am fost acolo, dacă intervenția Jandarmeriei a fost disproporționată.

Pentru Dumnezeu, au dat foc, ce să fi făcut jandarmii dacă au dat foc?

Eu nu mă pronunț. Eu mă pronunț pe tema asta doar după ce se va pronunța justiția.

Cine compară ce a fost atunci cu mineriadele, e profund greșit. O să vedem ce spune justiția, trebuie să fim corecți cu legea".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.