Dragnea bombardează conducerea Penitenciarului Rahova cu cereri de eliberare. Noua cerere de permisie a fost aprobată


Dragnea bombardează conducerea Penitenciarului Rahova cu cereri de eliberare. Noua cerere de permisie a fost aprobată

După publicarea motivării Înaltei Curți în condamnarea sa, Liviu Dragnea face tot ce e posibil pentru a se elibera. Astfel, pe lângă acțiunile în instanță, Dragnea solicită insistent Penitenciarului să îl lase o zi în libertate.

Prima cerere formulată de Dragnea și acceptată în fază inițială a fost ulterior respinsă, pentru că subiectul a ajuns în atenția presei, care a semnalat o favorizare a fostului lider PSD. Pentru a obține o zi de permisie, deținuții trebuie să demonstreze un comportament ireproșabil timp de cel puțin un an. Iar Dragnea se află la Rahova de numai 5 luni. Noua cerere de a ieși din închisoare a lui Liviu Dragnea a fost semnată din nou de şeful parcului auto unde fostul președinte al PSD lucrează ca mecanic după gratii.

El este, de fapt, același care a semnat-o și săptămâna trecută, iar directorul Penitenciarului Rahova a respins-o.

În plus față de data trecută, cererea de liberare a lui Dragnea a fost semnată și de o comisie de liberări, așa că sunt șanse mai mari ca directorul penitenciarului să accepte noua solicitare, conform Digi24.ro. Totuși, nu există nicio certitudine în acest sens.

Dar dacă lucrurile evoluează așa cum speră Dragnea, acesta ar putea să părăsească temporar penitenciarul la începutul săptămânii viitoare, în una din zilele de 4, 5 sau 6 noiembrie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.