Supraviețuitor, dezvăluire șocantă din dosarul Colectiv: Fată care NU a fost resuscitată, deși prezenta activitate cardiacă! "A fost lăsată să agonizeze o oră și jumătate cel puțin!"


Supraviețuitor, dezvăluire șocantă din dosarul Colectiv: Fată care NU a fost resuscitată, deși prezenta activitate cardiacă! "A fost lăsată să agonizeze o oră și jumătate cel puțin!"

Adrian Albu, supraviețuitor al infernului de la Colectiv, a vorbit miercuri la Digi24, inclusiv în contextul filmării ascunse de ISU, despre faptul că, în opinia lui, au fost oameni care au murit în următoarele săptămâni de după tragedie din cauza incompetenței autorităților

În acest sens, Adrian Albu a dezvăluit că în dosarul Colectiv ce se află la Tribunalul București se regăsesc informații referitoare la o fată care a fost lăsată să moară de autorități în agonie fără să fie resuscitată, deși EKG-ul arăta că victima prezintă activitate cardiacă. 

"Una dintre victime prezenta activitate cardiacă pe EKG-ul pe care-l avea pe piept și care spunea că este o fată. Și totuși la IML când s-a făcut raportul s-a zis “nu prezintă urme de resuscitare”. Acel EKG este făcut la ora 23:57. Fata aia a fost lăsată să agonizeze o oră și jumătate cel puțin", a subliniat Adrian Albu.

Totodată, Adrian Albu a reclamat faptul că medicii nu au fost lăsați din prima să intervină în seara tragediei deoarece "coordonatorul avea treabă să vorbească la telefon".

Jurnalistă: Credeți că au murit oameni în următoarele săptămâni după tragedie care puteau să fie salvați?

Supraviețuitor Colectiv: Da. O să vă dau un detaliu mai puțin cunoscut. În dosarul care se află acum la Tribunal este și lista celor care au fost declarați decedați în acea seară. Una dintre victime prezenta activitate cardiacă pe EKG-ul pe care-l avea pe piept și care spunea că este o fată. Și totuși la IML când s-a făcut raportul s-a zis “nu prezintă urme de resuscitare”. Acel EKG este făcut la ora 23:57. Fata aia a fost lăsată să agonizeze o oră și jumătate cel puțin. Se poate ca unele persoane întinse pe caldarâm să mai fi fost în viață și să fi fost lăsați acolo. Pentru că pompierii au venit acolo și n-au lăsat doctorii să intervină înainte.

Jurnalistă: De ce?

Supraviețuitor Colectiv: Că nu le-a spus nimeni. Coordonatorul avea treabă să vorbească la telefon. De aia. De aia am ajuns cu mașina particulară la spital. De aia mulți au ajuns așa.

Jurnalistă: Susțineți că ar fi fost medici care ar fi dorit să intervină și nu au putut?

Supraviețuitor Colectiv: Mai mult ca sigur. Pe fiecare ambulanță e câte un medic.

Jurnalistă: Și erau blocați de niște protocoale de la fața locului?

Supraviețuitor Colectiv: Nu știu dacă blocați. Nu le-a spus nimeni “Vino și fă ceva!”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.