Marea Britanie, tot mai aproape de alegeri anticipate după votul din Camera Comunelor


Marea Britanie, tot mai aproape de alegeri anticipate după votul din Camera Comunelor

Marea Britanie se îndreaptă spre organizarea de alegeri anticipate pe 12 decembrie, după ce parlamentarii au votat marţi seara în acest sens, după luni de zile de blocaj referitor la Brexit, potrivit BBC.

Cu 438 de voturi pentru şi 20 împotrivă, Camera Comunelor a aprobat o lege care creează condiţiile pentru organizarea de alegeri în luna decembrie, pentru prima oară din 1923.

Proiectul de lege trebuie să fie aprobat şi de Camera Lorzilor, dar ar putea deveni lege până la sfârşitul acestei săptămâni. Dacă aprobarea va fi dată, va avea loc o campanie electorală de cinci săptămâni, înainte de alegeri.

Premierul Boris Johnson a declarat că populaţia trebuie să ”aibă de ales” în privinţa viitorului Brexitului şi al ţării. Johnson speră că alegerile îi vor conferi un nou mandat şi vor debloca situaţia din Parlament.

Premierul a declarat că este timpul ca ţara ”să se unească pentru a pune în practică Brexitul”.

De cealaltă parte, liderul laburist Jeremy Corbyn a spus că: ”Aceste alegeri reprezintă o şansă într-o generaţie de a ne transforma ţara şi a ataca interesele care îi ţin pe loc pe oameni”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.