Trump vrea să publice o înregistrare video a operaţiunii militare împotriva lui al-Baghdadi


Trump vrea să publice o înregistrare video a operaţiunii militare împotriva lui al-Baghdadi

Donald Trump intenţionează să publice fragmente din înregistrarea video a operaţiunii militare americane împotriva lui Abu Bakr al-Baghdadi, care a condus la moartea liderului Statului Islamic, a anunţat luni preşedintele american, potrivit France Presse.

”Ne gândim la acest lucru, este posibil”, a declarat locatarul Casei Albe la baza aeriană Andrews, în apropiere de Washington.

”Am putea să luăm fragmente şi să le publicăm”, a adăugat miliardarul republican, care a anunţat duminică lumii întregi moartea ”califului” autoproclamat al SI, cel mai căutat om din lume.

În alocuţiunea sa televizată, preşedintele american a prezentat o versiune detaliată a raidului în cursul căruia liderul SI a fost încolţit de forţe americane, după care şi-a detonat centura de explozivi.

”El n-a murit ca un erou, a murit ca un laş” şi ”ca un câine”, a subliniat Trump, afirmând că Abu Bakr al-Baghdadi a ”fugit într-un tunel înfundat, gemând, plângând şi strigând”.

Preşedintele american a declarat că a urmărit în timp real , de la Casa Albă, raidul american.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.