CNATDCU confirmă dezvăluirile Emiliei Șercan. Plagiatorul Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție, rămâne fără titlul de doctor


CNATDCU confirmă dezvăluirile Emiliei Șercan. Plagiatorul Adrian Iacob, fost rector al Academiei de Poliție, rămâne fără titlul de doctor

Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor (CNATDCU) a decis cu unanimitate de voturi retragerea titlului de doctor deținut de fostul rector al Academiei de Poliție, Adrian Iacob, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată, scrie pressone.ro

Prin verdictul de plagiat a fost validat și raportul Comisiei de lucru, desemnată oficial să analizeze sesizarea de plagiat care a vizat lucrarea științifică a lui Iacob.  

Decizia a fost luată la ultima ședință a CNATDCU, care a avut loc vineri, 25 octombrie 2019, la exact șapte luni după ce au fost făcute dezvăluiri legate de teza de doctorat a lui Adrian Iacob, pe atunci rectorul Academiei de Poliție, este plagiată. 

Jurnalista Emilia Șercan a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care a transmis faptul că CNATDCU a confirmat dezvăluirile pe care aceasta le-a făcut în luna martie. Aceasta a mai spus că Academia de Științe ale Securității Naționale rămâne în continuare o instituție ticsită de plagiatori.

"CNATDCU a decis cu unanimitate de voturi să-i retragă titlul de doctor lui Adrian Iacob, fostul rector al Academiei de Poliție, după ce a constat în mod oficial că teza acestuia este plagiată.

Decizia a fost luată vineri însă nu am vrut să fie o simplă știre de Facebook, am așteptat până azi ca să pot publica un articol în care să scriu povestea retragerii acestui titlul de la care a pornit, în primăvară, amenințarea mea cu moartea.

Adrian Iacob a fost trimis în judecată și se află sub control judiciar pentru instigare de șantaj în dosarul deschis după ce am fost amenințată, procurorii strângând suficiente dovezi care arată că el și prorectorul său, Mihai Marcoci, au pus totul la cale.

CNATDCU a confirmat vineri dezvăluirile pe care le-am făcut în martie, moment în care s-a cristalizat operațiunea pe care acesta a pus-o la cale pentru a mă face să nu mai scriu și care s-a încheiat cu mesajele primite trei săptămâni mai târziu.

În plus, CNATDCU a decis tot vineri să-l excludă de Iacob din Consiliu, al cărui membru era, fiind totodată și vicepreședintele Comisiei de Științe Militare. Iacob a refuzat să demisioneze după ce am scris că teza lui e plagiată, iar sinistra Cati Andronescu a refuzat să-l demită cerându-i doar să se autosuspende din funcție.

Iacob a refuzat să demisioneze și din cel mai mare bordel cu pretenții academice din țara asta - Academia de Științe ale Securității Naționale - o instituție nășită de capo de tutti capi din famiglia academică, Gabriel Oprea, ticsită în continuare de plagiatori, Iacob fiind un exemplu.

Decizia dată de CNATDCU este o formă de justiție, însă cu mai mare nerăbdare aștept să se pronunțe justiția - în vreo trei, patru ani - asupra acuzațiilor de natură penală formulate de stat împotriva lui Iacob - amenințarea mea cu moartea.
#doctorinimpostura"

CITIȚI ȘI: DNA îi trimite în judecată pe foștii șefi ai Academiei de Poliție pentru instigare la șantaj în cazul jurnalistei Emilia Șercan

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.