Carnagiul de la Colectiv. Acuzații dure: se încearcă salvarea responsabililor sistemului care a UCIS 64 de tineri nevinovați! Eșecul unei întregi societăți


Carnagiul de la Colectiv. Acuzații dure: se încearcă salvarea responsabililor sistemului care a UCIS 64 de tineri nevinovați! Eșecul unei întregi societăți

Apariția cutremurătoarelor filmări din Libertatea arată că există respundere penală pentru ascunderea unor probe privind intervenția de la ”Colectiv”, susține jurnalistul Mircea Marian (Newsweek Romania), care avertizează că, cel mai probabil, există o serie de oferte de ajutor transmise de guverne străine și respinse de Cabinetul Victor Ponta – documente care sunt ascunse în mod premeditat, pentru a evita inculparea responsabililor din vârful sistemului care a ucis 64 de tineri nevinovați.

Vă prezentăm acuzațiile lui Mircea Marian:

”Patru ani după Colectiv: imaginea dezastrului și a eșecului acestei societăți.

Procesul abia se târâie în primă instanță, nu există nici o condamnare.

Statul a scăpat de răspundere, ca nu cumva să dea faliment plătind despăgubiri. Bine că plătim pensii speciale generalilor de pompieri sau ofițerilor superiori care au închis ochii la funcționarea clubului sau au eșuat complet în intervenția din acea noapte.

Nicu Bănicioiu (prim-vicepreședinte al partidului lui Ponta) refuză să depună mărturie la Parchetul General (care l-a chemat la audieri abia acum!!!).

Raed Arafat este neclintit în funcție, deși două rapoarte ale Corpului de control al premierului, de pe vremea guvernării Cioloș, arată ce dezastru a fost la intervenția coordonată de el. Cum apare o acuzație, cum îl ia în brațe Antena 3 și îl spală.

Apariția, azi, a filmării făcute de un pompier, arată, după mintea mea, că există o răspundere penală pentru ascunderea unor probe. Eu cred că sunt nenumărate alte informații – inclusiv ofertele de ajutor transmise de guverne străine și respinse de guvernul Ponta – care sunt ascunse, pentru a evita inculparea responsabililor din vârful sistemului care a ucis 64 de tineri nevinovați.

64 de morți. Nici un responsabil. Au trecut patru ani”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.