Expert în securitate națională, mesaj către Ludovic Orban: "Aveți o nucleară în mână și o puteți folosi! Asta e obligația dvs. istorică!"


Expert în securitate națională, mesaj către Ludovic Orban: "Aveți o nucleară în mână și o puteți folosi! Asta e obligația dvs. istorică!"

Expertul în securitate națională, Iulian Fota, i-a transmis un mesaj premierului desemnat Ludovic Orban în care i-a subliniat liderului liberalilor șansa istorică pe care o are de a duce România pe făgașul normalității. 

Mai mult, Iulian Fota a precizat că Ludovic Orban are o nucleară în mână și o poate folosi: "Experții PNL pot ușor veni cu o radiografie pe care să nu o poată nimeni nega. Nici măcar PSD. (...) Și chiar dacă clasa politică, în iresponsabilitatea ei, va respinge un astfel de verdict, istoria îi va face dreptate lui Ludovic Orban", a spus fostul consilier prezidențial. 

Totodată, Iulian Fota i-a atras atenția premierului desemnat că este nevoie de un program guvernamental de criză pe perioada următorului an pentru a putea discuta despre relansarea României în perioada 2020-2024. 

Redăm mesajul expertului în securitate națională Iulian Fota:

"Mesaj pentru Ludovic Orban!

Domnule Premier desemnat,

Strategia este un efort intelectual. Dacă gândești greșit poți să ai cele mai bune resurse din lume, vei da greș. Cum s-a întâmplat cu cea mai bine dotată armată din lume, cea americană, în Irak, în 2004-2005.

Dacă gândiți corect puteți guverna în următorii cinci ani. Mai ales că aveți o nucleară în mână și o puteți folosi. Și nici un partid politic nu vă va putea nega sau respinge, fără să-și asume un risc major.

Iar această nucleară este însăși starea jalnică în care se află România după șapte ani de guvernare PSD. România este o țară degenerată, neputincioasă, în involuție, în criză, pentru că avem crize structurale în mai multe domenii foarte importante, de la economie (criză bugetară) până la siguranța cetățeanului și securitate națională. Experții PNL pot ușor veni cu o radiografie pe care să nu o poată nimeni nega. Nici măcar PSD. Iar ulterior să decidă fiecare ce vrea. Pun umărul la salvarea țării sau îi pun și ei o piedică?

Și chiar dacă clasa politică, în iresponsabilitatea ei, va respinge un astfel de verdict, istoria îi va face dreptate lui Ludovic Orban. Pentru că în felul acesta el ar fi de partea corectă a istoriei. Pentru că România chiar este o țară în criză. Avem atâta cazuistică să demonstrăm asta. Ultima dovadă, chiar raportul MCV. Și în zona asta suntem ultimii în UE. Dacă nici asta nu este semn de criză ?

Aveți nevoie de un PROGRAM DE CRIZĂ !!!, pentru un an de zile. Asta este obligația dvs. istorică, să gestionați corespunzător, adică competent, criza în care România se află în acest moment. Iar odată criza rezolvată putem discuta de relansarea țării, programul politic de termen mediu, 2020-2024.

P.S. Și mai aveți și o obligație politică, ca șef al unui partid renăscut din valurile tulburi ale lui decembrie 1989. Să nu lăsați să moară mesajele Revoluției din decembrie 1989, atât cele de la București, cât și cel de la Timișoara. Aduceți-vă aminte cum la începutul lui 1990, ca tineri entuziaști , strigam împreună "liberali și țărăniști, dați-i jos pe comuniști". Din păcate trăim o epocă în care PNȚCD-ul a murit, iar foști-comuniști inaugurează statuia lui Ion C. Brătianu. Pentru că este însuși creatorul statului român modern, PNL are obligația istorică să ducă mai departe steagul libertății, al democrației și al europenității românilor. Azi, mai mult ca oricând, puteți fi salvatorul țării sau groparul ei!", a scris Iulian Fota pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.