Socialism cu broșă


Socialism cu broșă

1 kg de șuncă, atât puteai cumpăra cu un salariu minim în Venezuela lui Maduro la începutul acestui an. Dar Maduro anunța creșterea salariului minim cu 300%. Așa și Dăncilă, pe prăpastia ultimelor zile la Palatul Victoria, anunță 100 de lei în plus la salariul minim. Taxarea muncii, în schimb, nu scade. Nu spune Viorica Dăncilă că pentru salariul minim cota de impozitare sare de 40%? La reduceri nu te bagi, Viorica? La reduceri de taxe. România are cel mai mare cost fiscal pentru un angajat din UE, dublu față de alte state europene. În schimb, calitatea vieții nu crește. În 2017 am avut cea mai mică cheltuială guvernamentală cu educația din UE și cel mai mic procent alocat pentru educație din ultimii 22 de ani. Avem spitale care ucid și drumuri mai slabe decât Uganda sau Burundi. Calitatea vieții e indicatorul, nu pixul unui premier-marionetă și buzunarele largi ale unui stat obez capabil să înghită toți banii din taxe și impozite fără să întoarcă nimic către oameni. Ironic, guvernul care ne-a împrumutat până în 2049 ne spune acum, precum Nea Nicu în iarna lui ‘89, că mai ne dă 100 lei.

Salariile și pensiile trebuie să crească, dar nu când își amintesc psd-iștii, adică în campanie electorală. Salariile și pensiile trebuie să crească, iar oamenii să simtă că le-au crescut puterea de cumpărare și calitatea vieții. Românii nu câștigă suficient de bine tocmai pentru că PSD a ținut țara departe de investiții și a afundat-o în sărăcie. Calitatea vieții e precară tocmai pentru că socialiștii ăștia au jefuit tot, au transformat țara într-un conglomerat de baronate până au depopulat-o. Puterea de cumpărare a scăzut, prețurile au crescut mai repede și mai mult decât au crescut salariile, iar taxarea muncii e printre cele mai mari din UE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.