Lucrurile devin serioase în scandalul momentului din SUA: Trump l-a luat în echipa sa pe fostul procuror din dosarul Watergate


Lucrurile devin serioase în scandalul momentului din SUA: Trump l-a luat în echipa sa pe fostul procuror din dosarul Watergate

Lucrurile au luat o turnură serioasă pentru președintele Statelor Unite după scandalul Trump-Zelenski și perspectiva demarării procedurii de impeachment. Rudy Giuliani, fost primar al New York-ului și avocat al lui Trump l-a angajat pe prietenul său Jon Sale, fost procuror în dosarul Watergate, ca reprezentant legal în ancheta Camerei Reprezentanţilor din Congresul SUA privind suspendarea preşedintelui Donald Trump, potrivit foxnews.com.

Giuliani, a primit luni o citaţie din partea Comisiei pentru Serviciile de Informaţii a Camerei, care i-a cerut să prezinte mai multe înregistrări şi comunicări legate de încercările de a face presiuni în numele preşedintelui asupra unor oficiali ucraineni, pentru a-i determina să îl ancheteze pe fostul vicepreşedinte american Joe Biden.

Sale nu a răspuns direct dacă Giuliani va da curs citaţiei. "Este o problemă complicată", a arătat el. "Sunt multe probleme legate de privilegii şi probleme constituţionale, deci va trebui să analizăm". Avocatul a refuzat să precizeze dacă a contactat Casa Albă, însă a susţinut că are interesul "legitim" de a se coordona cu preşedintele şi cu avocaţii acestuia.

"Casa Albă are un interes legitim de a determina dacă există un privilegiu executiv, iar preşedintele are un interes legitim de a determina dacă există un privilegiu avocat-client", a mai spus Sale. "Nu voi spune ce am de gând să fac şi cum voi face asta, însă aceste probleme sunt mereu în joc".

Sale a fost coleg cu Giuliani la facultatea de drept şi a participat la campania electorală a acestuia pentru preşedinţie, în 2008, însă este mai cunoscut pentru activitatea de adjunct al procurorului special în ancheta Watergate, în urma căreia fostul preşedinte Richard Nixon a demisionat pentru a evita suspendarea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.