Ludovic Orban, avertisment legat de soarta moțiunii: PSD vrea să programeze votul pentru zilele de weekend!


Ludovic Orban, avertisment legat de soarta moțiunii: PSD vrea să programeze votul pentru zilele de weekend!

Președintele PNL Ludovic Orban a atras atenția marți seară, într-o emisiune de televiziune, că PSD încearcă să pună bețe în roate moțiunii de cenzură prin programarea votării acesteia pentru una din zilele de vineri, sâmbătă sau duminică. Astfel, liberalul a semnalat că PSD mizează pe faptul că dacă va avea loc votarea "vineri, sâmbătă sau duminică, când nu sunt zile de activitate în plenul Parlamentului, o să reducă la maxim prezența semnatarilor moțiunii".

"PSD vrea să ducă votul și dezbaterea la această moțiune vineri, sâmbătă sau duminică. De ce? Mizând pe faptul că dacă se ține vineri, sâmbătă sau duminică, când nu sunt zile de activitate în plenul Parlamentului, o să reducă la maxim prezența semnatarilor moțiunii astfel încât să scape de moțiunea de cenzură printr-o programare complet anormală, nefirească.  Nu se poate să îți bați joc de o asemenea procedură și să programezi votarea moțiunii pentru zilele de weekend, care sunt zile libere, nefiind nici măcar constituțional, regulamentar și legal", a declarat Ludovic Orban. 

Totodată, Ludovic Orban a subliniat că toți parlamentarii PNL se vor prezenta la votarea moțiunii indiferent dacă procesul de votare va avea loc în weekend sau nu și a lansat un apel către toate grupurile parlamentare ale opoziției să se organizeze pentru a face față oricărei situații.

"Noi vom fi prezenți toți și vom vota la vedere toți. Problema este că la această moțiune nu suntem numai noi. Mai sunt alte cinci grupuri parlamentare care trebuie să se mobilizeze pentru ziua respectivă. Am spus nu trebuie să fie neapărat luni, poate fi luni, marți sau miercuri. Sâmbătă și duminică sunt zile libere, inclusiv pentru activitatea parlamentară. Trebuie să ne coordonăm cu toți și să arătăm că suntem capabili să ne mobilizăm, indiferent de zi", a mai spus Ludovic Orban.

Amintim că moţiunea de cenzură, iniţiată de Opoziţie la adresa Guvernului Dăncilă, a fost depusă marţi în Parlament. Moţiunea, intitulată "Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!", are 237 de semnături de la parlamentari PNL, USR, PMP, PRO România, ALDE, UDMR, minorităţi naţionale, dar şi de la parlamentari PSD.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.