Avertisment de la Comisia Europeană: România riscă să piardă portofoliul Transporturilor dacă nu vine urgent cu o nouă propunere. Dăncilă anunță că nu se grăbește


Avertisment de la Comisia Europeană: România riscă să piardă portofoliul Transporturilor dacă nu vine urgent cu o nouă propunere. Dăncilă anunță că nu se grăbește

Comisia Europeană urgentează România în vederea nominalizării unui candidat pentru funcția de comisar european pe transporturi, în locul Rovanei Plumb. Surse apropiate de președintele ales al CE au declarat pentru mediafax.ro că țara noastră trebuie să vină urgent cu o propunere, dacă dorește să nu piardă acest portofoliu important. Unele țări și-au manifestat deja intenția să fie făcute unele modificări, iar portofoliul transporturi, atribuit inițiat României, să fie preluat de o un alt stat membru al UE.

În acest timp, Dăncilă a anunță senin că nu va fi luată o decizie cu privire la propunerea unui comisar european, în ședința Comitetului Executiv al PSD de marți, precizând că vrea să aibă mai întâi o discuție cu președintele ales al Comisiei Europene Ursula von der Leyen.

 „Am spus că nu vorbim despre propunerea despre comisar european. Pentru mine în primul rând e important profilul candidatului. Să fie o persoană care să aibă credibilitate, cu multă experiență. Vom discuta după ce discut cu doamna președintele ales al Comisiei Europene. Ieri (luni - n.r.) am discutat cu doamna președinte de candidatul Rovana Plumb, despre modul în care s-au desfășurat lucurile. Voi discuta cu doamna președinte. Dacă e nevoie voi propune și o femeie și un bărbat. Sunt mai mulți candidați care ar putea”, a explicat Dăncilă.

Comisia pentru Afaceri Juridice (JURI) a Parlamentului European a decis, luni, prin vot, că Rovana Plumb și Laszlo Trocsanyi nu sunt apți pentru funcția de comisar european.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.