Război în Orientul Mijlociu: forțele militare Houthi din Yemen au INVADAT sudul Arabiei Saudite!


  • ACP
  • Sep 27, 2019 01:45
  • 6573
Război în Orientul Mijlociu: forțele militare Houthi din Yemen au INVADAT sudul Arabiei Saudite!

La o conferință de presă oficială, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al forțelor Houthi - generalul Yahya Saree - a anunțat o ofensivă a forțelor armate yemenite susținute de Iran asupra sudului Arabiei Saudite, în regiunea Najiran (care se învecinează cu Yemenul), în ultimele 72 de ore, în cadrul operațiunii militare Nasr Min Allah (Victorie de la Allah).

Saree a declarat că trei brigăzi saudite au fost distruse în timpul operațiunii, în timp ce mii de militari au fost luați prizonieri.

Ar fi vorba de militari ai efectivelor guvernamentale yemenite, care luptă împotriva forțelor Houthi, motiv pentru care sunt numiți ”trădători”, dar și de comandanți, ofițeri și soldați saudiți, laolaltă cu tehnica militară pe care o aveau în dotare.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că la ofensiva unităților Forțelor Armate Yemenite (cum sunt numite efectivele Houthi)  care au ”eliberat” o parte din regiunea Najiran, au fost folosite drone și rachete, iar atacurile asupra Arabiei Saudite care au avut loc de la începutul anului au fost parte din acestă ofensivă – mai multe detalii AICI.

Mohamed al-Attab - corespondent Al Jazeera la Sanaa - a transmis din partea forțelor Houthi, pentru familiile prizonierilor, că aceștia vor fi duși într-o zonă secretă unde nu vor putea fi puși în pericol de bombardamentele aviației saudite - mai multe detalii AICI

Deocamdată însă, precizează Reuters, autoritățile saudite nu au confirmat cele declarate de reprezentatul Houthi.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.