Plumb în ghete


Plumb în ghete

PSD-ul (de fapt, numai gașca guvernamentală din jurul lui VVDăncilă) a încasat-o urît de tot. După afrontul jenant suferit în Manhattan, cînd Mike Pence vicepreşedintele SUA i-a dat cu flit, cade încă o bomba peste Palatul Victoria. Rovana Plumb a fost respinsă de comisia juridică și nu va ma fi comisar european. Bucureștiul trebuie să vină cu altă propunere.

Greșeala VVDăncilă&Co a fost că și-au imaginat că la Bruxelles merge aiureala de la București. Cu minciuni, falsuri, cu tupeu. Nu a mers. Degeaba se miră Rovana Plumb și ceilalți pesedişti de frunte. Ce este interesant este cum Rovana Plumb chestionată de membrii comisiei nu a răspuns niciunei întrebări. Ei întrebau una, Rovana Plumb răspundea alta, fără nicio legatură. Firește, membrii comisiei – interesați să elucideze faptele, să afle adevarul ca să dea un vot – s-au scandalizat. Nu au aflat nimic despre ce îi interesa (avere, venituri, bani, împrumuturi). La final au ars-o, așa cum merita. Dacă la București merge să prostești lumea (poporul pesedist mai ales) – a devenit un stil de viață – acolo e ceva mai greu pentru că nimeni nu vrea să facă pe prostul și nu depinde de bugetul guvernului român.

Pentru imaginea VVDăncilă&gașca este un mega-eșec venit exact cînd nu le trebuia – în pragul campaniei electorale pentru alegerile prezindențiale.

Purtătorul de cuvînt Mihai Fifor s-a grăbit să iasă la rampă, să spele ca la Nufarul candidata – să-l audă stăpîna casei că hămăie în lanț și păzește curtea. Ce zice dumnealui! Că Iohannis și Opoziția sunt de vină pentru respingerea candidaturii Rovanei Plumb. Altfel spus nu ea este vinovată pentru declarația de avere, pentru șmenurile din PSD la care a participat, pentru coteriile unde a fost implicată și unde mereu a fost vorba despre bani și putere. Ce zice maestro Fifor?

„…Este trist să vedem politicienii opoziției sfâșiind candidatul propriei țări, este dăunător modul în care arătăm întregii lumi dezbinare, ură și distrugere din interior”. Atât PNL, cât și USR s-au opus constant reprezentantului României și au făcut încă o dată rău imaginii pe care o proiectăm în UE și în lume, alimentând dublul standard cu privire la țara noastră. Deși au susținut de multe ori candidați cu suspiciuni de probleme penale și situații nerezolvate, (aluzie la Laura Codruta Kovesi n red) de această dată au făcut front comun și au militat constant pentru respingerea reprezentantului României la audieri”. Bla bla bla…

Fifor a uitat că șefa lui, VVDăncila zilele trecute a declarat de mai multe ori categoric că nu o susține pe Laura Codruța Kovesi și că a cerut ambasadorului român să voteze impotrivă.

Ce memorie scurtă are dl Fifor! Unde este logica? Unde este dublul standard!? Nu cumva în ograda PSD? Ba bine că nu!

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.