Un fost ambasador a răbufnit: Pentru ce ia Cumpănașu banii ăștia? Că doar nu pentru spălat holurile, date fiind studiile lui


Un fost ambasador a răbufnit: Pentru ce ia Cumpănașu banii ăștia? Că doar nu pentru spălat holurile, date fiind studiile lui

Candidatul la alegerile prezidențiale Alexandru Cumpănașu, cel care nu are studii superioare, a ajuns să țină prelegeri în mai multe foruri academice, respectiv în cadrul unor întruniri ce aveau ca tematică securitatea națională. 

CITIȚI ȘI: Impostura crasă a prezidențiabilului cocoțat pe oroarea de la Caracal. Cumpănașu, spulberat de două jurnaliste: Sper că vom afla la un moment dat cine şi mai ales cu ce scop l-a introdus, în urmă cu ani de zile, în acest tablou!

În acest context, fostul ambasador al României în Senegal, Ciprian Mihali, a semnalat prăbușirea lumii academice din țara noastră: "Dar să ajungă un asemenea specimen incapabil să producă o diplomă dovedindu-i studiile de bacalaureat sau de licență să predea cursuri la SNSPA și să participe la deciziile privind cercetarea româneasca - abia asta mi se pare uluitor și dramatic. E simbolul însuși al rătăcirii care a cuprins această țară și, odată cu ea, al prăbușirii lumii academice din România".

Totodată, Ciprian Mihali a spus despre Alexandru Cumpănașu că are un nivel de studii optim "pentru spălat holurile".

Redăm mesajul fostului ambasador al României în Senegal:

"Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local" - un alt nume pompos sub care se ascund impostură și deturnarea fondurilor publice în România.

LE: Aflăm de la conducerea SNSPA că Alexandru Cumpanașu nu a predat, ci a fost asociat ca "expert" într-un proiect despre "Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local”. Adică expert în nimic, înțelegeți, Cumpanasu e expert, plătit generos din bani publici cu aproape 15.000 de euro pe an!

Suntem de rușinea lumii întregi, nu doar a țărilor dezvoltate, că politicile publice din România și proiectele despre orice, mai ales în învățământul superior, sunt făcute de "experți" în nimic care nu au nici măcar studii superioare. Impostura generalizată a fost ridicată la rang de politică publică.

"Alexandru Cumpănașu are șapte vile și apartamente, trei terenuri intravilane, iar el și soția au încasat, doar anul trecut, cam din aceleași surse (în mare parte bani publici), o sumă totală de peste 1,6 milioane de lei.'

De unde mai aflăm că un individ care nu a terminat vreo facultate, primește anual de la SNSPA peste 5500 de lei pe lună. Pentru ce banii ăștia? Că doar nu pentru spălat holurile, date fiind studiile lui Cumpanașu...

Și mai aflăm că același impostor primește 5000 de lei de la UEFISCDI (Unitatea Executivă Pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării și Inovării), organismul care decide finanțarea cercetării în România.

Că individul a spoliat statul român cu milioane de euro în câțiva ani ajungând la o avere personală impresionantă nu mai miră pe nimeni, e modul însuși de existența al acestei mafii din vârful statului român.

Dar să ajungă un asemenea specimen incapabil să producă o diplomă dovedindu-i studiile de bacalaureat sau de licență să predea cursuri la SNSPA și să participe la deciziile privind cercetarea româneasca - abia asta mi se pare uluitor și dramatic. E simbolul însuși al rătăcirii care a cuprins această țară și, odată cu ea, al prăbușirii lumii academice din România", a scris Ciprian Mihali pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.