Dăncilă s-a lepădat de modestie și i-a povestit lui Gâdea despre „tăria” ei mai mare ca a unui bărbat


Dăncilă s-a lepădat de modestie și i-a povestit lui Gâdea despre „tăria” ei mai mare ca a unui bărbat

Invitată la televiziunea de casă a PSD să abereze despre decizia CCR, moțiune și alegeri, Viorica Dăncilă și-a exprimat, într-un discurs caraghios de vocabular basic al limbii române, împănat cu multe dezacorduri, repetiții și clișee lingvistice, iubirea față de bugetari și pensionari și datoria colosală față de toate femeile din România care practic o obligă să fie unul dintre cei mai ridicoli candidați la președinția României din toate timpurile. Probabil pe Laura Codruța Kovesi o consideră prea masculină pe partea de luptă anticorupție și de asta nu o susține în cursa pentru șefia parchetului european. Încurajată de blândețea moderatorului, lingăul versat Mihai Gâdea, fosta marionetă cu broșă și bureți a lui Liviu Dragnea chiar a simțit nevoia să pluseze pe final și să-i mărturisească gazdei sale că posedă o anumită „tărie”, poate chiar mai mare decât a unui bărbat.

„Mă voi lupta în această campanie electorală cu toată tăria. Chiar dacă sunt femeie, voi fi mai puternică decât toți contracandidații mei bărbați, iar dacă își închipuie că intră într-o bătălie cu o femeie și că o femeie este ușor de învins, voi dovedi că pot să lupt, că noi, femeile, suntem foarte puternice și că putem să luptăm pentru principiile noastre. (...) De fiecare dată când îmi va fi greu, mă voi gândi că am obligația în numele femeilor din România să merg și să lupt cu mai multă tărie. Pentru că dacă eu nu voi lupta probabil foarte multe femei nu vor mai avea curajul să în luptă electorală, în lupta pentru conducerea unei companii sau în lupte în care în majoritate sunt bărbați. Am datoria față de femeile din România să merg în această luptă cu tăria mai mare poate decât a unui bărbat. Am datoria să lupt pentru ca pensionarii să vină alături și să aibă certitudinea că nimeni niciodată nu le va mai tăia pensiile”, a spus Dăncila zâmbitoare (min 37).

Vezi AICI înregistrarea porcăriei de emisiune. 

În luna august, premierul se plângea într-o conferință de presă susţinută la Craiova că este cel mai jignit prim-ministru din România şi spunea că acest lucru s-a întâmplat „poate pentru că am fost femeie”.

„Nu pot fi de acord cu aceste jigniri. Vreau să spun că am am fost premierul cel mai jignit din România, poate pentru că am fost femeie, nu înţeleg acest lucru. Nu înţeleg aceste jigniri, mai ales că ele vin din partea bărbaţilor. Mă întreb dacă aşa se comportă cu partenerele lor, aşa se comportă cu prietenele, cu soţiile. Putem avea o discuţie civilizată şi cred că la acest standard trebuie să ne raportăm, nu am să răspund celor care vin cu tot felul de jigniri şi cu tot felul de cuvinte grele, cu această violenţă verbală. Eu cred că nu asta caracterizează poporul român şi dacă ei cred că aşa câştigă mai mult şi că venind cu aceste jigniri şi dezinformări sunt mai puternici, eu le spun că se înşală. Cred că aceasta dovedeşte calitatea lor şi dacă ne judecă pe noi, prima dată trebuie să uite în oglindă şi să vadă cum sunt ei pentru că în momentul în care vii cu astfel de jigniri... citeam astăzi un nou membru în politică, a dus nişte aprecieri şi nişte expresii greu de calificat”, spunea Viorica Dăncilă.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.