Unchiul "necrofag", protejatul sistemului. Jandarmeria a secretizat datele despre protecția pe care i-o oferă prezidențiabilului Cumpănașu din banii românilor


Unchiul "necrofag", protejatul sistemului. Jandarmeria a secretizat datele despre protecția pe care i-o oferă prezidențiabilului Cumpănașu din banii românilor

"Tot felul de cretinoizi din mass-media care deja începe să funcționeze la banii mafiei se întreabă de ce jandarmii îmi oferă mie protecție. Știți ce înseamnă să treci prin așa ceva? (...) Tu nu mai exiști. Am acceptat pentru copiii mei. A dispărut orice viață de familie, trebuie să anunți mereu unde te duci și ce faci", declara abjectul Cumpănașu la finalul lunii august. 

Jandarmeria Română îi oferă protecție din data de 3 august unchiului uneia dintre victimele de la Caracal, candidatul la prezidențiale Alexandru Cumpănașu. Deși protecția este oferită din bani publici, Jandarmeria nu a dorit să precizeze ce autoturism i-a pus la dispoziţie lui Cumpănaşu pentru protecţie, câţi oameni îl păzesc şi ce pregătire au aceştia, toate aceste informaţii fiind secrete, divulgarea lor „putând pune în pericol persoana protejată precum şi efectivele care execute misiunea”, potrivit răspunsului oficial al Jandarmeriei pentru publicația Europa Liberă. 

Potrivit informațiilor de la această oră, părinții celor două victime ale ororii de la Caracal nu au cerut protecție din partea autorităților statului, ci doar Cumpănașu s-a simțit amenințat. 

"Paza şi transportul lui Alexandru Cumpănașu (adică tipul de autoturism pus la dispoziţie, din informaţiile presei un Volkswagen Touareg, numărul oamenilor care îl păzesc şi pregătirea lor), făcute din bani publici, reprezintă informații clasificate, transmite Jandarmeria, într-un răspuns dat Europei Libere.

Jandarmeria îi oferă unchiului prezidenţiabil pază şi protecţie din 3 august, adică la o săptămână după dispariţia Alexandrei Măceşanu, tragedie pe care o capitalizează politic în mod abject", spune jurnalista Melania Cincea. 

La data de 3 august, împuternicit ca inspector general al Jandarmeriei era Cătălin Ionuţ Sindile, cel care era la conducerea instituţiei pe 10 august 2018, data protestului reprimat violent de forţele de ordine. Sindile a fost schimbat din funcţie la două zile de la data semnării ordinului de protecţie pentru Cumpănaşu. Documentul a fost avizat şi de ministrul de Interne, Mihai Fifor, ales senator în două rânduri pe listele PSD din Dolj şi Arad. Fifor era de cinci zile la conducerea ministerului când a semnat pentru protecţia lui Cumpănaşu.

CITIȚI AICI ARTICOLUL INTEGRAL PE EUROPA LIBERĂ

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.