Monica Macovei o pune la zid pe Viorica în cazul de la Caracal: Trebuie să răspundă PENAL!


Monica Macovei o pune la zid pe Viorica în cazul de la Caracal: Trebuie să răspundă PENAL!

În contextul crimelor de la Caracal, premierul Viorica Dăncilă a declarat război criminalității. Fosta eurodeputată Monica Macovei a acordat un interviu în care a vorbit inclusiv despre această temă.

Concret, Monica Macovei a subliniat că lupta Vioricăi Dăncilă cu criminalitatea este de fapt falsă, Guvernul condus de ea fiind parte a unui sistem ce reprezintă "legătura dintre acțiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor" și moartea Alexandrei și Luizei. Totodată, fosta europarlamentară a punctat câteva măsuri dezastruoase luate de guvernarea Dăncilă printre care recursul compensatoriu și înființarea Secției speciale. 

Pe cale de consecință, Monica Macovei a atras atenția că Viorica Dăncilă, parte a acestui sistem criminal, trebuie să răspundă și cu funcția, dar și penal pentru măsurile luate în anii de când se află la guvernare. 

”Poziționarea doamnei Dăncilă este una înșelătoare pentru populație, menită să iasă nevinovată, pentru că premierul de acum este parte din acest sistem care a însemnat legătura dintre acțiunea sistematică de apărare legislativă a infractorilor, ne aducem aminte de modificările Codurilor Penale, că numai asta îi interesa și moartea celor două adolescente. Legătura de cauzalitate este absolut evidentă. Păi, cine a făcut recursul compensatoriu, grațierea, politizarea funcțiilor, deciziile CCR au contribuit și ele, Secția Specială a lui Toader, care pur și simplu pe unii procurori și judecători i-a înfricoșat și mai bine nu mai fac nimic, ceea ce nu-i normal (...). Deci cauzalitatea este de mulți ani și este evidentă. 

Deci premierul de acum face parte din acest sistem și trebuie să răspundă și cu funcția și penal pentru toate acestea”, a declarat fostul fosta eurodeputată Monica Macovei la RFI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.