Șeful Ambulanței Galați contrazice poziția DGASPC: Minora i-a spus asistentei că ar fi fost violată!


Șeful Ambulanței Galați contrazice poziția DGASPC: Minora i-a spus asistentei că ar fi fost violată!

Minora de 14 ani din Galați, găsită plină de sânge pe o stradă din municipiu și ignorată de milițieni, ar fi fost de fapt violată potrivit precizărilor şefului Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SJA) Galaţi, Mihai Polinschi.

"Am fost solicitaţi pe 112 de către un agent de poliţie să intervenim pe raza municipiului Galaţi, unde o tânără se afla într-un loc public, cu o hemoragie abdominală, aparent. La faţa locului, echipajul nostru a constatat, în prezenţa unui echipaj de poliţie şi a unui agent de la jandarmi, că tânăra, de 14 ani, era confuză, avea o hemoragie puternică de origine vaginală pe haine şi pe picioare. A fost preluată, i s-au acordat primele îngrijiri, a fost perfuzată, transportată la Spitalul de Pediatrie din Galaţi, de unde a fost preluată şi transportată la Spitalul Judeţean Galaţi pentru serviciul de obstretică-ginecologie, fata fiind în şoc hemoragic. În timpul transportului, asistenta noastră a reuşit cu greu să scoată nişte amănunte din care reieşea că fata ar fi fost violată, de o persoană cunoscută", a precizat Polinschi. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO. Altă copilă, altă urgență, aceiași milițieni. Oamenii legii s-au baricadat în mașina de serviciu, refuzând să ajute o adolescentă plină de sânge. „Atât i-a mișcat tragedia Alexandra. Atâta pot. Ăștia sunt și nimic nu-i va schimba vreodată”

Precizăm că minora este în acest moment internată la Spitalul Județean de Urgență, iar starea ei de sănătate este stabilă.

"Pacienta, o minoră de 14 ani, a fost transferată de la Spitalul de Copii către secţia de ginecologie pentru o traumă internă. A primit tratament de specialitate, investigaţii şi, în prezent, starea ei stabilă hemo-dinamic şi respirator şi nu pune probleme deosebite", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Galaţi, Ionuţ Băneşanu. 

Directorul adjunct al DGASPC Galaţi, Ciprian Groza, declarase că minora susţine că nu a fost violată: "Este un caz nefericit. O minoră dintr-un centru de plasament, care a plecat în învoire în oraş şi a ajuns la prietenul ei, unde a întreţinut relaţii sexuale, după care a urmat acea hemoragie pentru care a fost internată în spital. Cel mai important în acest moment este că ea este în afară de orice pericol. A plecat din centrul de plasament cu bilet de voie, de la ora 17,00 la 20,00. Ea nu s-a întors la centrul de plasament la ora 20,00 pentru că, din păcate, a ajuns la spital. Fata a povestit că este prietenul ei, a mai avut întâlniri cu acesta. Este un copil, de 15 ani, s-au întâlnit la el acasă. Din relatările ei, nu a fost agresată, a fost consiliată psihologic şi susţine că este prietenul ei, că o iubeşte. Nu este vorba de un viol la acest moment, a fost cu consimţământul ei. Totul s-a petrecut în casa tânărului, mai mult ca sigur părinţii nu erau acasă. Ancheta încă nu este finalizată", a spus Groza. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.