EXECUTAȚI prin SPÂNZURARE! Cum sfârșesc CRIMINALII de femei în Japonia


  • ACP
  • Aug 2, 2019 18:41
  • 7104
EXECUTAȚI prin SPÂNZURARE! Cum sfârșesc CRIMINALII de femei în Japonia

Japonia este unanim recunoscută drept una dintre cele mai civilizate țări din lume, o democrație consolidată, o țară-exemplu pentru modul în care este pus pe primul plan interesul cetățeanului.

Japonia are însă ceva care o deosebește de majoritatea țărilor civilizate, la fel ca Statele Unite, anume pedeapsa cu moartea, care se dă pentru infracțiunile cele mai grave, pentru crime.

China, unde au avut loc anul trecut peste 1000 de execuții, sau Iranul, unde au fost executați sute de condamnați, sunt țările care conduc în acest clasament înfiorător, dar cele două dictaturi criminale nu au nimic în comun cu o țară a legilor făcute de un parlament ales democratic, cu o monarhie constituțională cum e Japonia, și nici cu Statele Unite.

În administrația condusă de actualul premier, Shinzo Abe, care este în post din 2012, au avut loc 38 de execuții, în 16 ocazii. Numai în 2018 au fost executați 15 criminali, cel mai mare număr pentru un an, din 2008 până în prezent, iar pentru anul acesta Ministerul de Justiție al Japoniei a anunțat că pe 2 august au avut loc primele două execuții. De data acesta a fost vorba de doi criminali, Koichi Shoji, în vârstă de 64 de ani și Yasunori Suzuki, 50 de ani, care au fost spânzurați în penitenciarele unde erau închiși, conform legii, pentru faptele lor – primul a tâlhărit și ucis două femei, în 2001, iar celălalt a tâlhărit și a ucis trei femei, în 2004 și 2005.

Cei mai mulți dintre cei executați anul trecut, 13 dintre cei 15, au fost membri ai sectei Aum Shinrikyo, vinovați de participarea la atacul terorist cu gaz sarin de la metroul din Tokio, din anul 1995, când au fost uciși 13 japonezi și câteva mii au fost spitalizați.

În prezent mai sunt încă 110 condamnați la moarte în închisorile japoneze, care își așteaptă execuțiile fără mari șanse de a fi grațiați. Ministrul Takashi Yamashita a declarat că atât timp cât Japonia este o țară guvernată de legi, el va avea grija ca, în baza sentințelor finalizate, execuțiile să aibă loc – mai multe detalii AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.