Cum ar fi trebuit să decurgă convorbirea Alexandrei cu polițistul de la 112 într-o Românie în care instituțiile funcționează în interesul cetățenilor


Cum ar fi trebuit să decurgă convorbirea Alexandrei cu polițistul de la 112 într-o Românie în care instituțiile funcționează în interesul cetățenilor

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman prezintă cum ar fi trebuit să decurgă convorbirea dintre Alexandra Măceșanu și polițistul de la 112 într-o Românie în care instituțiile funcționează în interesul cetățenilor. 

CITIȚI ȘI: Stenogramele discuțiilor Alexandrei cu operatorii de la 112: "Nu pot să stau în telefon domnișoară că avem și alte apeluri"

Redăm textul jurnalistei și scriitoarei Carmen Dumitrescu:

"Știți cum trebuia să decurgă, de fapt, convorbirea Alexandrei cu milițică de la 112? Cam așa:

"Polițist (2): Da…doamnă, spuneți domnișoară!

A.M.: Vă rog ați trimis pe cineva aici?

Polițist (2) Facem tot ce putem să vă localizăm.

A.M.: (plângând disperat) Veniți vă rog, veniți, mi-e frică…

Polițist (2) Spune-mi, Alexandra... Pot să îți spun Alexandra? Că am și eu o fetiță aproape de vârsta ta. Ești rănită, te doare ceva acum? Uite, hai să te liniștești, rămân cu tine la telefon până ajung colegii mei. Știu că ești speriată, dar lucrurile se pot rezolva. Spune-mi despre domnul care te-a răpit. Cum arată? De cât timp a plecat la farmacie, poți estima? Imi imaginez că ești confuză, dar dacă te uiți în jurul tău, ce vezi? Uite, dacă auzi că vine, închizi telefonul, eu o să știu atunci că el a ajuns și o să le spun colegilor să se grăbească cu localizarea. Îl pui exact de unde l-ai luat și încearcă să vorbești cu el exact așa cum ai vorbit înainte. Nu îi da impresia că mai știe cineva despre asta, e important să disimulezi bine și așa mai tragem de timp până ajung colegii mei la tine. Fii tare, Alexandra, o să fie bine, îți promit! Am și eu o fetiță aproape de vârsta ta și știu exact prin ce treci. O să fac tot ce pot eu să te ajut să pleci de acolo", scrie Carmen Dumitrescu pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.