Dosarul crimelor de la Caracal, mutat oficial la structura centrală a DIICOT


Dosarul crimelor de la Caracal, mutat oficial la structura centrală a DIICOT

Structura centrală a DIICOT a preluat dosarul crimelor de la Caracal de la DIICOT Craiova, ceea ce "ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare și utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părților".

Redăm comunicatul DIICOT:

"Urmare a comunicatelor din data de 26.07.2019 și 27.07.2019, Biroul de Informare și Relații Publice aduce la cunoștință opiniei publice următoarele :

 Prin ordonanţa din 01.08.2019, procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate şi Terorism, în temeiul dispozițiilor art. 17 din O.U.G. nr. 78/2016, modificată și completată prin Legea nr. 120/2018 și art. 325 Cod procedură penală, a dispus preluarea dosarului nr. 203/D/P/2019, înregistrat la Serviciul Teritorial Craiova de către D.I.I.C.O.T – Structura Centrală – Secția de Combatere a Criminalității Organizate.

 Prin ordonanţă s-a apreciat că, având în vedere complexitatea cauzei, mediatizarea excesivă a acesteia, precum și resursele tehnice logistice și umane necesare aflării adevărului judiciar, preluarea dosarului de la ST Craiova la Structura Centrală a D.I.I.C.O.T. ar contribui la stabilirea corectă a situației de fapt, prin administrarea tuturor probelor necesare și utile cauzei cu respectarea drepturilor procesuale ale părților", transmite DIICOT.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.