CTP: Demisia lui Moga e o lovitură dată Vioricăi, mai puternică decât i-ar putea da atacurile politice ale lui Iohannis, PNL și USR la un loc!


CTP: Demisia lui Moga e o lovitură dată Vioricăi, mai puternică decât i-ar putea da atacurile politice ale lui Iohannis, PNL și USR la un loc!

Gazetarul Cristian Tudor Popescu a analizat la Digi24 demisia senatorului PSD Nicolae Moga din funcția de ministru de Interne la numai șase zile de la preluarea postului. 

CITIȚI ȘI: Nicolae Moga și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne

Concret, jurnalistul a atras atenția că Nicolae Moga, prin demisia lui, a administrat o lovitură masivă autorității premierului Viorica Dăncilă, acest gest fiind unul de maximă insubordonare în tradiția și-n obiceiurile PSD. Totodată, CTP a subliniat că fundamentul deciziei lui Moga este cel de a nu deconta atât tragedia de la Caracal, cât și dezastrul lăsat de Carmen Dan la MAI, inclusiv moștenirea 10 august 2018 și faptul că se apropie 10 august 2019. 

Mai mult, CTP a subliniat că lovitura dată de Moga lui Dăncilă este cu mult mai puternică decât una dată de atacurile politice ale lui Klaus Iohannis, PNL și USR la un loc. 

"Logica este o lovitură dată autorității Vioricăi Dăncilă, mai puternică decât i-ar putea da atacurile politice ale lui Klaus Iohannis, PNL și USR la un loc. E clar că acest Moga a dat bir cu fugiții. A găsit în primul rând un dezastru la MAI în urma lui Carmen Dan. Probabil că nu este doar ceea ce se întâmplă în cazul Caracal, ci e vorba și de 10 august care se apropie și e vorba despre desecretizarea finală a documentelor. Moga s-a întâlnit cu un dezastru și a zis "de ce să decontez eu?". Dar aici vine momentul. Ar fi trebuie să fie un soldat credincios al partidului și să rămână în funcție până îl scoate partidul de acolo. Ei bine, domnul Moga i-a spus doamnei Dăncilă "doamnă Viorica, te pup și te iubesc, dar nu vreau eu să încasez", ceea ce este un gest de maximă insubordonare în tradiția și-n obiceiurile PSD. Pur și simplu, generalului Dăncilă i-a fugit în clipa de față un comandant de batalion de pe front. Deci doamna Dăncilă a fost fragilizată în acest moment atât în interiorul PSD, cât și în peisajul general, cum nu a reușit nimeni până acum din opoziție", a spus CTP. 

"Domnul Moga nu e fiștecine. Domnul Moga e un baron. E un tip greu care își are feuda lui, aia de la Constanța. Pur și simplu nu a dorit să fie sacrificat pentru că asta s-ar fi întâmplat acum. Ce să rezolvi? Ce să mai rezolvi acum după convorbirea pe care am văzut-o cu toții: "Unde ești, mă? În Caracal? Unde mă în Caracal? Bine, rămâi pe fir, trimit eu echipaj, dar nu mai ocupa linia". Păi după așa ceva ce poți să mai rezolvi decât refăcând din temelii acest minister", a adăugat CTP. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.