Oroarea de la Caracal. Carmen Dumitrescu: Să demisioneze Dăncilă și să se dizolve Parlamentul! Să ne concentrăm și pe cauză, nu doar pe efect!


Oroarea de la Caracal. Carmen Dumitrescu: Să demisioneze Dăncilă și să se dizolve Parlamentul! Să ne concentrăm și pe cauză, nu doar pe efect!

Jurnalista Carmen Dumitrescu de la publicația Liber în Teleorman analizează cazul crimelor din Caracal și atrage atenția opiniei publice asupra faptului că nu doar STS și Poliția Română sunt vinovate, ci și legile pe care cei din cele două instituții le-au aplicat.

CITIȚI ȘI: Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă, victimă a unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia

În acest sens, Carmen Dumitrescu precizează că trebuie să ne concentrăm și pe cauză, nu doar pe efect, vina majoră fiind a puterii executive și legislative, iar pe cale de consecință Guvernul Dăncilă trebuie să demisioneze, iar Parlamentul trebuie să fie dizolvat. Cu toate acestea, jurnalista subliniază că președintele României Klaus Iohannis nu va acționa într-un asemenea mod tranșant din rațiuni electorale pentru a câștiga al doilea mandat la alegerile din noiembrie. 

Redăm mesajul scriitoarei și jurnalistei Carmen Dumitrescu:

"Chiar nu zice nimeni că Guvernul și Parlamentul trebuie să plece acasă, după oroarea de la Caracal? Bun! Am înțeles că înjurăm poliția și STS-ul. Dar legile pe care ei le-au aplicat, care datează de pe vremea lui Cuza și în virtutea cărora au acționat tot ei le-au făcut? Dar șefii instituțiilor de forță au fost numiți politic tot de polițiștii care erau la fața locului? Nu cumva arătam cu degetul către un efect, nu către o cauză? Eu zic să demisioneze Dăncilă și să se dizolve Parlamentul! Credeam că o va cere Iohannis. Dar nu o va face. Pentru că lui îi convine situația. El vrea un ministru marionetă și un contracandidat slab, factori care îi garantează un nou mandat. Până la urmă, tot în troacă rămânem. Că o să uităm și de Alexandra, și de Luiza, așa cum am uitat copiii arși la Colectiv. Și peste o lună, două, un an o să se mai întâmple o dată. Și o să înjurăm efectele, nu cauzele...", transmite Carmen Dumitrescu. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.