Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române în urma ororilor petrecute la Caracal


Ioan Buda a fost demis din funcția de șef al Poliției Române în urma ororilor petrecute la Caracal

Noul ministru de Interne, Nicolae Moga, l-a demis pe șeful Poliției Române, Ioan Buda, după ororile petrecute la Caracal. Nicolae Moga a precizat că motivul demiterii lui Ioan Buda constă în faptul că au avut loc nereguli în modul în care s-a acționat în cazul adolescentei ucise în Caracal. În locul lui Ioan Buda a fost numit adjunctul Florin Dragnea. 

CITIȚI ȘI AICI: Adolescenta superbă din Caracal pe care o caută o țară întreagă, victimă a unui criminal în serie. Mai multe cadavre carbonizate au fost găsite la locuința acestuia

CONSULTAȚI ȘI: Crima din Caracal. Avocat: Polițiștii puteau să intre fără ordin de percheziție pentru a salva fata!

Ioan Buda a declarat după ce a fost destituit din funcție că procurorul nu a permis intervenția polițiștilor înainte de ora 6:00.

”Vreau să vă spun că am luat act de demiterea mea și datorită faptului că am avut niște intervenții care au fost neadecvate. Am fost informat despre acest caz pas cu pas.

Este o anchetă, doream să fie cu noi și procurorul. Sunt mai multe date pe care chiar nu pot să vi le dau. Nu puteau interveni polițiștii înainte de ora 6, pentru că procurorul nu a permis intervenția”, a spus Ioan Buda.

Amintim că premierul României Viorica Dăncilă a cerut vinieri seară demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt și a șefului Inspectoratului Județean. 

„E o tragedie cumplită care pe mine m-a marcat profund. E imperativ să se facă lumină în acest caz, iar cei care au greșit să plătească. Vreau să cer demisia șefului Poliției Române, Ioan Buda, a prefectului județului Olt, a șefului Inspectoratului Județean. Cred că trebuie să-și dea demisia de la cel mai înalt nivel până la ultimul responsabil. Cred că trebuie o analiză riguroasă a responsabilităților STS în acest caz. Trebuie ca domnul Iohannis să facă o analiză, toți trebuie să o facem și să luăm decizii stricte”, a spus Viorica Dăncilă pentru Antena 3.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.