Teodorovici, pus la zid de economiști: "Exact pe studenții pe care i-ar vrea legați cu funie roșie de glie i-a împrumutat pe viață!"


Teodorovici, pus la zid de economiști: "Exact pe studenții pe care i-ar vrea legați cu funie roșie de glie i-a împrumutat pe viață!"

Ministrul Finanțelor Eugen Orlando Teodorovici continuă lupta în stil comunist cu studenții. În cursul zilei de joi, Orlando a vorbit  la o conferinţă cu tema „Situaţia forţei de muncă în România” despre mai multe măsuri ce îi afectează pe studenți printre care următoarea: după terminarea facultății absolvenții ar trebui să rămână în țară sau să returneze “împrumutul”, adică banii alocați de stat studenților pe perioada studiilor universitare. 

În acest context, au apărut mai multe reacții critice la adresa ministrului de Finanțe din partea economiștilor. Astfel, economista Ioana Constantin subliniază comunismul de care dă dovadă Teodorovici, cel care a împrumutat studenții pe viață prin îndatorarea continuă a statului român, mai precis cu 11 milioane de lei pe oră, dar care are tupeul să ceară banii înapoi de la studenți sau să îi lege de glie, acești tineri fiind printre cei care vor plăti prin taxe de-a lungul vieții datoriile României. 

"Tovarășu’ Orlando de la discoteca socialistă, accidental la Ministerul de Finanțe, continuă cu epopeea legării de glie a studenților. După terminarea facultății, spune tovarășul Orlando, absolvenții ar trebui să rămână în țară sau să returneze “împrumutul”, confundând sistemul nostru de educație cu cel din alte state europene sau din SUA. Numai împrumuturi vede în fața ochilor, după ce ne-a împrumutat în euro pe 30 de ani mai scump decât se împrumută Grecia, după ce a depășit planul de finanțare de pe piețele externe.

PSD-ul lui Orlando guvernează neîncetat din 2012, oare știe Orlando de ce nu s-a schimbat nimic în bine în sistemul de educație? Oare știe Orlando de ce pleacă tinerii la studii în străinătate? De ce pleacă la muncă în străinătate? Are răspunsuri la aceste simple întrebări? Sau măcar la întrebarea: concret, pentru ce ne-a împrumutat pe zeci de ani la dobânzi uriașe?

Exact pe studenții pe care i-ar vrea legați cu funie roșie de glie i-a împrumutat pe viață. 11 milioane de lei pe oră e ritmul cu care ne-a împrumutat această guvernare inconștientă. Pentru cheltuieli curente, nu pentru investiții. Am mai spus-o: nu ai cum să scoți comunismul din acești oameni", spune Ioana Constantin.

Totodată, Andrei Caramitru reacționează virulent la adresa PSD-iștilor, cei care vor să ia bani de la studenți, sume provenite din taxele și impozitele românilor, pentru a plăti atât pensiile speciale, cât și amantele angajate la stat. 

"LEGAREA DE GLIE

PSD ne anunță ceva cumplit. Studenții care pleacă in Diaspora să returneze banii de școală statului sau să fie obligați să stea în România un număr de ani.

Măi nebunilor. Noi plătim - toți - taxe ca să susținem școlile de stat. Banii au fost plătiți de noi, nu de voi. Cum să vă plătească banii ăștia studenții înapoi vouă? Ca să aveți voi de unde să vă plătiți pensiile speciale și amantele angajate la stat?

Da - există împrumuturi in occident pentru universități. PRIVATE. Unde banii nu vin de la stat deci e normal să plătească studentul.

Oameni buni. E la fel de rău ca pe timpul lui Dragnea. Trebuie să ieșim masiv iar și iar la vot. Nu uitați asta. Votul nu a fost contra lui Dragnea, a fost contra sistemului", precizează Andrei Caramitru. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.