Tăriceanu și-a oficializat candidatura la prezidențiale și a început să o atace pe Viorica: "O dezamăgire!"


Tăriceanu și-a oficializat candidatura la prezidențiale și a început să o atace pe Viorica: "O dezamăgire!"

Călin Popescu Tăriceanu a fost desemnat de ALDE candidat la alegerile prezidențiale din noiembrie. Acesta a susținut și o serie de declarații după ce a fost desemnat candidat în care a criticat faptul că PSD a ales să meargă singur la prezidențiale mizând pe candidatura Vioricăi Dăncilă, fapt ce reprezintă o dezamăgire pentru președintele ALDE. 

Totodată, Tăriceanu a atras atenția că vor apărea probleme în coaliția PSD-ALDE din cauza candidaturii separate la prezidențiale întrucât se crează o competiție electorală între cele două partide. 

"Ni s-a spus că PSD e partid prea mare să nu aibă candidat. Cred că în PSD în acest moment bântuie un aer defetist, își propun mult prea puțin, își propun un candidat de turul II, dar nu-și propun să câștige alegerile. Noi ne dorim mai mult, să câștigăm alegerile. I-am zis dnei Dăncilă. Din păcate, PSD așa cum ne-a zis dna Dancila își dorește propriul candidat, că așa vor șefii de organizații. Luăm act. Aveam de multă vreme informații că se pregătește această candidatură, prin urmare pot să vă spun că pentru mine nu este o surpriză, dar este o dezamăgire și introduce anumite probleme în cadrul coaliției, va urmă o competiție electorală în cadrul coaliției. Eu nu voi ataca PSD și celălalt contracandidat, dar în campanie spiritele se mai înfierbîntă, la nivel local nu e exclus să apară probleme. Nu mă aștept ca lucrurile să meargă mai bine după campanie, riscul e ca lucrurile să meargă mai prost. I-am spus asta dnei Dăncilă”, a zis Tăriceanu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.