Ovidiu Raețchi: Demisia lui Carmen Dan e doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august!


Ovidiu Raețchi: Demisia lui Carmen Dan e doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august!

Deputatul PNL, Ovidiu Raețchi, vicepreședintele Comisiei pentru Apărare din Camera Deputaților, declară că demisia lui Carmen Dan din funcția de ministru de Interne este doar un prim pas către aflarea adevărului despre 10 august, momentul în care Jandarmeria a acționat abuziv, violent împotriva manfiestanților pașnici de la protestul Diasporei.  

CITIȚI ȘI: Carmen Dan și-a dat demisia din funcția de ministru de Interne. Cine este favorit să-i ia locul

Totodată, liberalul atrage atenția că doar o guvernare liberală, de dreapta, poate repara răul făcut de guvernarea PSD în privința drepturilor și siguranței cetățenilor. 

"Demisia ministrului Carmen Dan reprezintă doar primul pas către aflarea adevărului despre 10 august. Toate documentele trebuie desecretizate, toate practicile îndoielnice trebuie verificate, toți cei vinovați pentru blocarea violentă a dreptului de a protesta trebuie identificați și trași la răspundere. Umflarea aparatului de represiune politică în dauna poliției care asigură siguranța de zi cu zi a cetățenilor trebuie oprită. Avem nevoie de o viziune civică, liberală asupra modului în care tratăm drepturile cetățenilor, nu de una militaristă și violentă de factură sovietică. Dar nu PSD va face toate aceste schimbări - e un partid tot mai mic, tot mai speriat de nemulțumirea publică, care va continua să se ascundă în spatele bastoanelor și scuturilor. Această modificare de filosofie va fi realizată numai de o guvernare de dreapta", a declarat Ovidiu Raețchi. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.