UPDATE. Elena Udrea bântuie prin Europa cu tolba plină de „informații devastatoare”. Destinația finală a celei mai corupte românce, dezvăluită de un analist plătit regește de către PSD


UPDATE. Elena Udrea bântuie prin Europa cu tolba plină de „informații devastatoare”. Destinația finală a celei mai corupte românce, dezvăluită de un analist plătit regește de către PSD

UPDATE. Potrivit unor surse Mediafax și DIGI, Elena Udrea ar fi aterizat seara trecută pe Aeroportul din Otopeni, iar în acest moment se află pe teritoriul României.

Știrea inițială

Ediții festive în lanț, seară trecută, la Antena3 unde hienele varaniste și invitații de casă au salutat presupusa plecarea a infractoarei Elena Udrea din Costa Rica și aterizarea acesteia pe meleaguri europene, cu o posibilă destinație finală foarte interesantă.

Bucuria propagandei are legătură cu „informațiile devastatoare” pe care le-ar deține fosta prietenă intimă a fostului președinte Traian Băsescu și, până acum câțiva ani, până să formeze o coalție anti-justiție, una din țintele predilecte ale televiziunii securistului Felix. Dar scopul scuză alianțele, fie ele și contranaturii, iar frica de pușcărie i-a transformat pe vechii inamici în parteneri de propagandă.

„Doamnelor și domnilor, mare atenție, Elena Udrea este în aceste momente în Europa. Știm și unde, dar nu putem să vă spunem. Și dacă ar veni în România, ar pierde șansa azilului politic pe care l-a cerut în Costa Rica. În România nu poate călca”, a spus Sabina Iosub, intervievatoarea lui Rareș Bogdan, europarlamentar PNL care crede că Mihai Gâdea este un „analist foarte bun” și cel mai nou aliat al pesedistei Carmen Avram în compromiterea lui Dacian Cioloș pe partea de agricultură anti-românească.

Un invitat a atras însă atenția că Udrea a  fost reținută și încarcerată în Costa Rica și că șansele ei de a mai primi azil politic acolo sunt probabil foarte reduse în acest moment.

„Cred că ceea ce ar fi cu adevărat interesant, oriunde s-ar duce Elena Udrea, ar fi dacă am vedea niște dovezi ale lucrurilor cu care a plecat, ale informațiilor cu care a plecat în Costa Rica. Asemenea lui Ghiță, e limpede că Elena Udrea este deținătoarea unor adevăruri care ar face multă lumină", a spus Adrian Ursu, soțul răvășitei Carmen Avram, fostă jurnalistă care acum va lupta patriotic, alături de Rareș Bogdan, pentru a îndrepta nedreptățile europenilor contra fermierilor români.

Analistul Bogdan Chirieac, care alături de colegul său de la DC News Val Vâlcu, a luat bani cu poala de la PSD, opinează din toate osânzele, depozitate mai ales abdominal, că Elena Udrea ar putea alege Serbia ca destinație, pentru că este țara care până acum nu a făcut extrădări

"Categoric, Belgradul, unde se află și domnul Sebastian Ghiță și unde în mod evident nu au avut loc extrădări vizavi de justiția din România. Nici Londra nu a extrădat pentru că s-au înspăimântat când au văzut cum a mers justiția din România în ultimii ani", a pesedit Bogdan Chirieac, la Sinteza zilei. Vezi AICI și AICI despre banii încasați de Chirieac. 

Udrea s-ar fi urcat într-un avion alături de mama şi de fiica sa de doar câteva luni, A3 prezentând şi fotografii cu fosta politiciană la bordul unei aeronave. 

Cele trei au călătorit la clasa economic şi au aterizat pe aeroportul din Frankfurt fără a se cunoaşte destinaţia finală.

Omul de afaceri Cornel Tăbăcaru, rezident în Costa Rica, a precizat, într-o intervenţie telefonică la Antena 3, că în urmă cu câteva zile Elena Udrea ar fi anunţat că merge la Londra, urmând a reveni înapoi în Costa Rica, însă planul nu le includea pe mama şi fiica sa.

În plus, omul de afaceri a precizat că este posibil ca planul Elenei Udrea să se fi schimbat, întrucât din Costa Rica există zboruri directe către Londra. 

Fostul ministru al Turismului Elena Udrea a fugit din România în Costa Rica în februarie 2018.

În iunie 2018, Elena Udrea a fost condamnată la șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute. Patru luni mai târziu, Udrea și Bica erau arestate în Costa Rica.

Elena Udrea a fost capturată pe 3 octombrie și timp de trei luni s-a confruntat cu rigorile închisorii de acolo.

Fostul ministru al Turismului a fost eliberat din închisoare, după ce judecătorii au decis suspendarea pedeapsei de șase ani de închisoare în dosarul Gala Bute.

Udrea a vorbit de mai multe ori despre întoarcerea în țară ca să se judece pentru libertatea sa. Unul dintre aceste momente a fost în februarie 2019, când de altfel îi făcuse pașaport și fiicei sale.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.